Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Vaasassa luovutaan julkisten altistumispaikkojen ilmoittamisesta

Julkaistu: 4.10.2021

Vaasan kaupungin varautumisen johtoryhmä on päättänyt kokouksessaan 4.10.2021 luopua julkisten koronaviruksen altistumispaikkojen ilmoittamisesta vaasa.fi –verkkosivuilla. Altistumispaikkoja tulee tällä hetkellä aika vähän, ja vaasalaisia halutaan enemmän kannustaa koronarokotuksien ottamiseen. Kaupungin toimipisteiden esimerkiksi päiväkotien ja koulujen osalta tiedotamme edelleen julkisesti, jos asukkaita, oppilaita tai lapsia on altistunut koronavirukselle.

Sivua Koronaviruksen altistumispaikat Vaasassa pidetään vielä jonkin aikaa näkyvissä, ja sivulla kerrotaan toimintatavan muutoksesta. Myöhemmin sivu poistetaan käytöstä.

– Kannustamme kaikkia 12 vuotta täyttäneitä vaasalaisia ottamaan koronarokotteen! Seuraavat drop in –koronarokotukset ilman ajanvarausta järjestetään keskiviikkona 6.10. klo 16-18 Gerbyn terveysasemalla ja lauantaina 9.10. klo 13-15.30 Kirkkopuistikon terveysasemalla, kannustaa kaupungin johtava ylilääkäri Heikki Kaukoranta.

Vaikka drop in –tilaisuudet ovat ensisijaisesti tarkoitettu ensimmäistä koronarokotetta hakeville, niin rokotustilaisuuksiin ovat tervetulleita myös toisen koronarokotuksen saajat, jos ensimmäisestä rokotteesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.

Maskisuositus jatkuu 31.10. asti

­– Muistutamme maskisuosituksesta, jossa kasvomaskia suositellaan käytettäväksi 31.10.2021 asti aina joukkoliikenteessä ja muissa julkisissa liikennevälineissä esimerkiksi taksissa; työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä sekä aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, mukaan lukien koulut ja oppilaitokset peruskoulun 6. luokasta lähtien, vahvistaa Kaukoranta.

Hoitohenkilökunnan ja muun sosiaali- ja terveyspalveluissa työskentelevän henkilökunnan tulee aina käyttää suu-nenäsuojusta tai suu-nenäsuojusta ja visiiriä yhdessä, mutta ei pelkästään visiiriä.

Lievissäkin oireissa jäädään kotiin ja matalalla kynnyksellä koronatestiin

Kotiin jäädään lievissäkin hengitystieinfektion oireissa. Tyypillisiä oireita ovat äkillisesti alkaneet kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut sekä haju- ja/tai makuaistin menetys, joissakin tapauksissa myös vatsaoireet kuten ripuli.

Tee koronavirustaudin oirearvio verkossa omaolo.fi ja seuraa palvelun antamia ohjeita. Koska koronavirustartunnan oireet eivät eroa tavallisesta syysflunssasta, suositetaan koronatestiin hakeutumista matalalla kynnyksellä.

Vaasassa koronatestaus tapahtuu ns. kasarmialueella eli Korsholmanpuistikon ja Artellikujan välissä joka päivä klo 8–20.20. Testaukseen tullaan ilman lähetettä ja ajanvarausta. Testaukseen liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä omaan terveysasemaan.

Tietoa koronaviruksesta