Förbigå menyn

Information om coronaviruset

isä ja lapsi

Artikelkategorier: Nyheter

Aktiviteter på höstlovet i hemmiljön

Höstlovet infaller i Vasa inkommande vecka 14–16.10.2020. Nu lönar det sig att koncentrera lovaktiviteterna till närmiljön och motionera, läsa, lyssna på ljudböcker eller konsumera kultur i första hand digitalt.

Vasa stads idrottsservice

Hemma kan man delta i distansgympa som visas som livesändningar på idrottsservicens egen Facebook-kanal.

  • Må 12.10 kl. 12 Pausgympa 30 min
  • Ti 13.10 kl. 12 Stretcha dig smidig 30 min
  • On 14.10 kl. 12 Gympa med vikter 30 min
  • To 15.10 kl. 12 Lunchgympa 30 min

Den virtuella gympan kan också ses som en inspelning på idrottsservicens Youtube-kanal.

Vasa stads bibliotek

Biblioteken tipsar om att höstlovet också är ett läslov, som man kan tillbringa försjunken i en bra bok.

Digitala böcker och ljudböcker kan man låna till exempel till sin egen telefon från den nya Biblio-tjänsten. Med bibliotekskortet kan man också låna filmer, tidningar och musik.

Vasa stads kulturtjänster

Kultur kan konsumeras digitalt under höstlovet. Till exempel kortfilmer med naturtema och animationer som är lämpliga för barn och familjer finns på webbplatsen och där har också tips för olika åldrar sammanställts.

Simhallen, museerna och biblioteken håller öppet

Under höstlovet är Vasa stads simhall, museer och största delen av biblioteken öppna på normalt sätt. Biblioteket i Sundom är öppet endast enligt tidtabellerna för det meröppna biblioteket och bokbussen trafikerar bara på kvällshållplatserna.

För att besöken ska vara trygga begränsas antalet kunder som släpps in, om antalet kunder som kommer samtidigt ökar. På biblioteken uppmanas man också att uträtta sitt ärende snabbt. Önskan är att kunderna ska använda munskydd enligt rekommendationerna.

Under höstlovet rekommenderas att man begränsar antalet sociala kontakter och undviker onödiga resor.

–Tillsammans och genom att stöda varandra klarar vi av det här. Vi ska ändå försöka njuta av höstlovet och vardagsstunder, fastän corona gör att det blir begränsningar, säger stadsdirektör Tomas Häyry.

Publicerad: 09.10.2020