Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Vasa stadsorkester

Ändringar i vårens repertoar för Vasa stadsorkester och Vaasan kaupunginteatteri

Publicerad: 18.11.2020

Vasa stadsorkester och Vaasan kaupunginteatteri har gjort ändringar till kommande vårens repertoar på grund av effekterna av koronapandemin. Operan Così fan tutte som var planerad till våren, flyttas med ett år framåt.

Den efterlängtade operan Così fan tutte flyttas till våren 2022 av säkerhetsskäl. Vasa stadsteater följer nationella riktlinjer gällande både orkesterverksamhet och körverksamhet. I den nuvarande pandemisituationen kan inte orkestern eller kören garanteras tillräckliga säkerhetsavstånd, i enlighet med rådande instruktionerna under föreställningarna.

– Opera är en vacker och viktig konstform för oss och därmed är det viktigt, att vi kan erbjuda Cosí fan tutte i den storleken föreställningen förtjänar, till våra opera älskande åhörare. Det är  verkligen irriterande, att vi hamnar att flytta på dessa verk. Jag är lycklig över att konstnärerna har sett riskerna som koronan orsakat och att de varit så flexibla med ändringarna. Nu kommer vi att kunna fortsätta med våra fina föreställningar som nu finns i repertoaren och som annars skulle ha fått väldigt kort spelperiod, konstaterar teaterchefen Seppo Välinen.

– Vi hoppas att vi med denna åtgärd kan garantera att så många som möjligt kan få njuta av denna fina operan 2022, fortsätter Vasa stadsorkesters intendent Mia Huhta.