Förbigå menyn
Taiteiden yö/Konstens Natt

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Anmälan till programmet på Konstens natt har inletts

Publicerad: 1.4.2022

Konstens natt firas i Vasa i år 11.8.2022. Detta års evenemang begås i karnevalsanda och önskan är att detta ska ses både i programmet och bland deltagarna. Anmälan till programmet har inletts och pågår till 22.6.

Till programmet under Konstens natt kan du anmäla dig under hela våren. I år är 22.6.2022 sista anmälningsdagen. För banden är 2.6.2022 sista anmälningsdagen.

Anmälningsformuläret på webben öppnas på Vasa stads webbplats. I år går anmälan direkt till karttjänsten och in på önskad evenemangsplats, uppgifter och bilder på uppträdandet märks färdigt ut. Banden anmäler sig via samma tjänst till estraderna.

I karnevalsanda

I år är temat för evenemanget karneval. Det önskas att programmet har ett mångsidigt innehåll av både konstnärer och föreningar.

-Vi inbjuder till att skapa en färggrann och sprudlande karneval, där staden fylls av både stora och små konstjippon, beskriver tf kulturchef Leena Nyqvist på Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Karnevalsfirandet kan ses både i programmet och bland deltagarna. Vi utmanar stadsborna att klä sig i en egen karnevalsdräkt och posta den med taggarna #konstensnatt #karneval.

-Vi hoppas att evenemangen sprider sig i större utsträckning än tidigare ut över staden och stadsdelarna, fortsätter Nyqvist.

Anmälningsformuläret

Anmälningsformuläret för banden