Förbigå menyn
Blomsteräng i Vasklot
Blomsteräng i Vasklot. Bild: Ronja Juola.

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Berätta hur du skulle utveckla Vasa med 5000 euro!

Publicerad: 15.8.2022

Uppdaterad: 2.10.2022

Vasa stad har reserverat 5000 euro för att realisera stadsbornas idéer via inkluderande budgetering år 2022. Målet är att stadsborna ska vara med och utveckla sin egen omgivning samt att lyfta fram sätt på vilka allmänna medel kan användas.

– Inkluderande budgetering är ett roligt sätt att ta med stadsborna i utvecklandet av trivseln i staden. Samtidigt ser vi vilka saker vasaborna önskar. Inga idéer går till spillo, eftersom vi samlar dem i en informationsbank, som vi också senare öser ur, när vi utvecklar t.ex. tjänster, berättar områdesservicechef Suvi Aho.

År 2020 valde man att genomföra en körsbärspark vid Metviksstranden. I fjol var den vinnande idén en blomsteräng i Vasklot.

– Idén behöver dock inte anknyta till parkerna. Vilken som helst idé, som främjar inkluderande, trivsel eller vår känsla av lycka är bra. I år får stadsborna rösta fram vinnaren bland kandidaterna, säger Aho.

Lämna in din idé senast 28.8!

Sin idé kan man lämna in senast söndag 28.8 på en blankett som finns på webben www.vaasa.fi/sv/inkluderande-budgetering

De förslag som kommit in behandlas i en kommitté som väljer de bästa förslagen till nästa steg.

De förslag som går vidare sätts ut på webbplatsen www.vaasa.fi/sv/inkluderande-budgetering 7.9 och vem som helst kan rösta på ett förslag under tiden 7–21.9!

Vinnaren offentliggörs på Vasas födelsedag den 2 oktober, och förverkligandet av idén följs på Vasa stads kanaler i sociala medier.