Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Palosaaren kirjasto 3

Artikelkategorier: Nyheter

Biblioteken i Vasa öppnas stegvis och övergår till sommaröppettider

Vasa stadsbibliotek inleder sin verksamhet stegvis från och med 1.6. En stor del av biblioteken håller öppet enligt tidigare sommaröppettider som är i kraft till 30.8. Bokbussen Rölli kör inte alls under sommaren.  

Av biblioteken i Vasa öppnas först Huvudbiblioteket, Brändö bibliotek och Lillkyro meröppna bibliotek 1.6. Träffpunkt Huudi, Sunnanvik bibliotek, Variskas bibliotek och Sundom meröppna bibliotek öppnas 3.6.

Det blir dock undantag i öppettiderna i sommar för de meröppna biblioteken, som inte kommer att vara öppna utöver de tider då det finns personal på plats. Bokbussen Rölli kör inte alls under sommaren.

– Begränsningarna för dessa enheter har gjorts, för att man ska kunna garantera kundernas och personalens säkerhet, berättar servicechef Anna Pakka.

En del av bibliotekets tjänster kommer att beröras av begränsningar eller förändringar, till exempel i fråga om användningen av de för kunderna avsedda datorerna, kopieringsmaskinerna samt vistelse i biblioteket. Om dessa informeras skilt innan biblioteket öppnas på bibliotekets webbsida.

Du kan kontrollera datumet för när ditt eget bibliotek öppnas och sommarens öppettider på Vasa stadsbiblioteks webbsida på adressen https://kirjasto.vaasa.fi/öppettider?culture=sv.

Publicerad: 18.05.2020