Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Från huvudbiblioteket kan man igen låna Vasa Sports säsongskort

Publicerad: 18.10.2021

Utbudet av säsongskort som man kan låna vid Vasa stadsbibliotek utvidgas. Vasa Sport har till biblioteksutlåningen skänkt två säsongskort med sittplats till sina hemmamatcher. Även till hemmamatcher i fotboll och volleyboll kan man låna säsongskort från biblioteket.

Ishockeyvännerna kan från huvudbiblioteket låna Vasa Sports säsongskort, vilka berättigar till inträde på hemmamatcher i ligans grundserie ända fram till mars 2022. Lånetiden på en vecka omfattar i allmänhet en eller två av Sports hemmamatcher.

Från biblioteket kan man också låna andra säsongskort. Vaasan Palloseura och Vasa IFK har skänkt två säsongskort, som berättigar en person inträde till hemmamatcherna under säsongen 2021. Det ena säsongskortet berättigar till en plats på gavelläktaren och den andra till huvudläktaren.

Vaasan Kiisto har skänkt fyra säsongskort som man får låna och som berättigar till inträde på damvolleybollmatcher. Säsongskorten kan lånas från huvudbiblioteket och Variskas bibliotek. Genom att visa upp säsongskortet kommer en person in på hemmamatcherna i grundserien som spelas i Variskas gymnastiksal under säsongen 2021-2022.

Samarbetet sänkar tröskeln att gå på matcher

Samarbetet med Vasa stadsbibliotek erbjuder intresserade möjlighet att bekanta sig med olika idrottsgrenar och med utlåningen av säsongskort vill man också sänka tröskeln att gå på matcher. Utlåningen sker på normalt sätt med bibliotekskortet.

–Korten har en lånetid på en vecka, men vi hoppas att kunden returnerar kortet genast då hen inte längre behöver det. På det här sättet har så många kommuninvånare som möjligt nytta av säsongskorten, berättar servicechef Anna Pakka.

Säsongskorten har samma förseningsavgift som böckerna, 0,35 euro/dag. Om en kund inte returnerar kortet, tar vi ut anskaffningspriset för säsongskortet av kunden och det kort som inte returnerats makuleras.