Förbigå menyn
Joulukoriste

Artikelkategorier: Nyheter

Gläd en äldre person med ett julkort

Publicerad: 10.11.2023

Uppdaterad: 15.11.2023

I Vasa kan man under perioden 13.11−4.12.2023 delta i en riksomfattande julkortsinsamling, där julkort skickas till äldre inom hemvård och boendeservice. Insamlingen Julpost till äldre ordnas av den kreativa gemenskapen Siskot ja Simot.

Vasas kultur- och bibliotekstjänster välkomnar alla med i kampanjen så att så många äldre Vasabor som möjligt får en varm julhälsning i år.

Man kan delta i kampanjen genom att göra ett julkort enligt anvisningarna och lämna in det till närmaste insamlingsställe under perioden 13.11−4.12. Det finns insamlingsställen på olika håll i Vasa, till exempel i huvudbiblioteket och närbiblioteken, i Vasa Settlementcenter på Brändö samt i medborgarinstitutet ALMAs och Vasa finska församlings lokaler.

Gör en god gärning och delta:

  1. Skriv ett julkort (pyssla själv eller fyll i ett färdigt julkort).
  2. Skriv en julhälsning på kortet. Skriv som mottagare Till Dig och som användare ditt eget förnamn och Siskot och Simot.
    Till exempel: God Jul! Önskar Siskot och Simot och Tuutikki.
  3. Lägg kortet som sådant i närmaste insamlingslåda.Sätt inte kortet i ett slutet kuvert.

P.S. På huvudbibliotekets Matilda (1. vån.) finns ett pysselbord där man kan gör julkort 13.11- 4.12.2023.

Den kreativa gemenskapen Siskot och Simot arrangerar redan för elfte gången kampanjen Julpost till äldre. Målet är att samla in julkort till äldre klienter inom hemvården och boendeservicen. Kampanjen beskyddas av republikens president Sauli Niinistö. I Vasa koordineras kampanjen av Vasa stads kulturtjänster.

Insamlingsställena i Vasa hittar du också på kampanjens webbplats: https://www.siskotjasimot.fi/julpost/