Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Hur skulle du lyckliggöra Vasaborna med 15 000 euro?

Publicerad: 5.5.2023

I år har vi reserverat 15 000 euro för att förverkliga Vasabornas idéer. Berätta hur du skulle utveckla Vasa och göra Vasaborna lyckliga! Idéer kan lämnas in till och med 6 augusti.

– Målet är att stadsborna ska vara med och utveckla sin egen omgivning samt att lyfta fram sätt på vilka allmänna medel kan användas. Inga idéer går till spillo, utan de samlas i en idébank, där vi regelbundet tar fram någon, säger Olivia Åkers som koordinerar den inkluderande budgeteringen.

Objekt för den inkluderande budgeteringen söks nu för fjärde gången. I fjol skaffades nya leksaker till daghem, år 2021 fick Vasaborna en blomsteräng i Vasklot och år 2020 en körsbärspark vid Metviken.

Hela sommaren på dig att kläcka idéer!

Lämna in din idé senast söndag 6 augusti via den blankett som finns på nätet på webbplatsen www.vaasa.fi/sv/inkluderande-budgetering  Om du behöver hjälp med att fylla i blanketten, får du det vid Medborgarinfo som finns på Ekgården (Teräsgränden 1) och vid Lillkyro samserviceställe under deras öppettider.

De förslag som kommit in behandlas i en kommitté som väljer de bästa förslagen till nästa steg.

De förslag som går vidare sätts ut på webbplatsen 28.8 och vem som helst kan rösta på ett förslag under tiden 28.8–17.9!

Vinnaren offentliggörs på Vasas födelsedag den 2 oktober, och förverkligandet av idén följs på Vasa stads kanaler i sociala medier.