Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Nuoret

Artikelkategorier: Nyheter

I Vasa koncentreras årets Konstens natt 6.8 huvudsakligen på virtuellt innehåll

Vasas Konstens natt ordnas i sommar den 6 augusti 2020 i mindre skala än tidigare och med betoning på virtuellt innehåll. Anmäla sig kan man till och med 12 juni. Evenemangets 30-årsjubileum flyttas till nästa år.

I årets program gynnas framför allt virtuellt innehåll och rörliga evenemang.

-Till följd av coronavirussituationen ordnar vi inget program på de vanliga evenemangsplatserna, såsom torget, utan eventuella föreställningar strävar vi efter att förflytta till olika delar av staden så att de kommer till invånarna, berättar kulturplanerare Leena Nyqvist.

Vasa stads kulturservice samordnar evenemangen via anmälningarna.

Önskemålet är att enskilda aktörer har material, i form av inspelningar såsom videor, som lämpar sig för virtuell sändning. De kan innehålla t.ex. olika workshoppar, föreställningar eller puffar.

I planerna finns att t.ex. grupper kan uppträda på en studioscen, och uppträdandet strömmas via olika kanaler så att publiken kan följa med det. Mellan strömningarna visas videoinspelningar.

Den sista anmälningsdagen har skjutits på med ett par veckor, till den 12 juni 2020.

Anmäla sig kan man på Konstens natts webbsida på adressen: https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kultur-i-vasa-och-vasaregionen/konstens-natt/.

Kulturinrättningarna gör sin egen insats

För programinnehållet under Konstens natt svarar också kulturinrättningarna i Vasa.

Vasa stads museer, orkester och teater samt Wasa Teater satsar också i år på eget innehåll på Konstens natt.

Programmet byggs upp med blicken riktad mot lämpliga ställen, såsom lugna innergårdar samt de säkerhetsavstånd och det begränsade deltagarantal som behövs i den exceptionella situationen.

Evenemangets jubileumsår flyttas till år 2021

I år var avsikten att fira Konstens natt redan för 30:e gången, men till följd av den exceptionella situationen skjuts firandet fram till nästa år.

Evenemanget Konstens natt har ordnats i Vasa sedan år 1991.

Publicerad: 15.05.2020