Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Vasa stadsorkester

Konsertförsäljningen börjar äntligen igen!

Publicerad: 11.11.2020

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland har uppdaterat rekommendationerna för Vasa sjukvårdsdistrikt. Tack vare detta glada beslut, arrangerar Vasa stadsorkester två kammarkonserter i november och tre konserter i december.

Enligt det senaste beslutet från Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland (5.11) så är det möjligt att arrangera konserter och evenemang igen. Vasa stadsorkester arrangerar kammarkonserter i november och december med halva av den totala kapaciteten och med säkerhetsavstånd, munskydd och med stor vikt vid hygienåtgärder.

Torsdagen den 19.11 kl. 19.00 får vi lyssna till orkesterns blåsinstrument och torsdagen den 26.11 kl. 19.00 får vi höra stråkarnas konsert. Decembers konserter inleds med Iiro Rantals solokonsert i stadshuset onsdagen den 2.12 kl. 19.00. Denna kända och mångsidiga musiker kommer att uppträda i en lite annorlunda lillajulskonsert med temat ”My Finnish Calendar.” I december arrangeras även som tidigare planerat konserten Made in Finland torsdagen den 10.12 kl. 19.00 i Trefaldighetskyrkan med Tomas Djupsjöbacka som dirigent och som solist Petteri Waris, dragspel. Vår sista konsert för denna säsong är torsdagen den 17.12 kl. 19.00 i Korsholms kyrka med Tarmo Peltokoski som dirigent och solister är Mari Pakarinen, trumpet och Marika Hölttä, sopran. Hela programmet för alla konserter uppdateras på vår hemsida inom kort.