Förbigå menyn

Artikelkategorier: Nyheter

Med i programmet på Konstens natt är också kaféföretagare

Publicerad: 22.7.2021

Uppdaterad: 26.7.2021

I år firar vi 30-årsjubileum för Konstens natt den 12.8.2021. För att fira jubileet introducerar vi nya sätt att göra alla glada!

Vasas Konstens natt har vuxit i popularitet år för år och blivit en av sommarens höjdpunkter för många invånare. Firandet har fått stadsborna ut på gatorna i stort antal för att njuta av föreställningar och förevisningar av verksamheten av olika föreningar, sammanslutningar, företag och kulturaktörer.

Förra året utmanade oss alla på många sätt, och vi kan inte med säkerhet lova att Konstens natt i år heller kan firas som förut. Vi utvecklar därför nya sätt att glädja stadsborna på och skapa en känsla av gemenskap och en trevlig anda.

Hur kan kaféföretagare vara med och skapa atmosfären på Konstens natt?

Kaféer har alltid fungerat som ett andra vardagsrum för stadsborna – en plats där du kan få höra vad som händer i staden, träffa andra stadsbor eller bara dina egna bekanta. Stadens mysiga kaféer är platser som alla stadsbor kan komma till, som sitt eget vardagsrum.

Vi fick Aroma Bageri & Konditori, Kotileipomo Hämäläinen och Pharmacy House Café & Bakery att delta i ett lekfullt jippo för att glädja stadsbornas smaklökar och samtidigt föra kunder deras väg genom en rolig tävling. De delikatesser som är med i tävlingen får man köpa på ovan nämnda kaféer 26.7–12.8. I det här formuläret (Google Forms) presenteras de produkter som deltar i tävlingen och invånarna får rösta på sin favorit. I denna tävling för god smak och gott humör premieras både det kafé som har vunnit omröstningen och 10 invånare som har avgett sin röst utgående från utlottning. Den vinnande bakelsen offentliggörs 16.8.