Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Ny företagare söks till cafélokalerna i huvudbiblioteket

Publicerad: 30.11.2021

En ny företagare som erbjuder café- och lunchrestaurangtjänster samt mötesrestaurangtjänster söks till cafélokalerna i huvudbiblioteket i Vasa. Anbud ska lämnas in senast 10.1.2022 kl. 9. Den nya företagaren kan inleda sin verksamhet 1.3.2022.

Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster hyr ut Café Proosas cafélokaler i huvudbiblioteket till den serviceproducent som lämnat in det vinnande anbudet.

Av den nya företagaren förutsätts utöver högklassig caféverksamhet även lunchmöjligheter för bibliotekets kunder, personal och övriga serviceanvändare samt mötesservering t.ex. för grupper som ordnar tillställningar i Drama-salen.

Huvudbiblioteket har årligen cirka 320 000 kunder och över 40 personer arbetar där. Deltagarantalet på tillställningarna i bibliotekets Drama-sal varierar mellan 10 och 160 personer. Årligen ordnas cirka 200 tillställningar.

Anbudsgivarna kan bekanta sig med lokalerna i förväg – anmälan senast 7.12

För anbudsgivarna ordnas en möjlighet att bekanta sig med caféets lokaler och utrustning innan de lämnar in ett anbud.

– Bra café- och lunchtjänster är en viktig del av ett trivsamt huvudbibliotek. Vi söker en aktör som är intresserad av att utveckla caféet till en stämningsfull mötesplats, där barnfamiljer, studerande, läsare och olika grupper gärna vistas och träffar varandra. Vi vill vidareutveckla tjänsterna och skapa eventuella nya koncept i samarbete mellan den valda serviceproducenten och biblioteket, säger tf. kultur- och biblioteksdirektör Sanna Bondas.

Anmälan till ett besök i cafélokalerna ska göras senast tisdag 7.12.2021 per e-post: sanna.bondas@vasa.fi. Mer information fås på samma adress fram till måndag 13.12.2021 kl. 9.

Företagaren kan inleda sin verksamhet 1.3.2022. Avtalet gäller för högst fem år så att det inte kan sägas upp av beställaren under de första två åren.

Anbud ska skickas in elektroniskt senast måndag 10.1.2022 kl. 9 via leverantörsportalen Tarjouspalvelu.fi på adressen: https://tarjouspalvelu.fi/teese.

Anbudsbegäran finns på adressen: https://tarjouspalvelu.fi/teese/?id=369277