Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Ihmiset FestiVillassa

Vasa stads kulturtjänster

Vasa är en Kulturstad med stort K. På vad ser man det? På stadens mångsidiga utbud med hög kvalitet.

Vi på kulturtjänsterna är en del av kulturstaden. Inom kulturtjänsterna har vi till uppgift att svara för stadens allmänna kulturverksamhet. Vi skapar ramar för ett mångsidigt kulturutbud och vi är med och påverkar hur Vasa utvecklas inom kulturfältet. Vi vill föra fram kulturens betydelse med tanke på vardagen och välbefinnandet för människor i alla åldrar.

Ensamma och i samarbete med andra producerar vi olika kulturevenemang och kulturtillställningar, såsom Konstens natt, Självständighetsdagens fest, Vasa Körfestival och naturfilmfestivalen Vaasa Wildlife. Det är vår uppgift att vara med och utveckla och bygga upp det aktiva samarbetet mellan stadens kulturinrättningar, samt samarbetet med andra aktörer inom och utanför staden. I synnerhet barnen och åldringarna står i vårt blickfång.

Vi är med i förvaltningen av kulturunderstöd, vi distribuerar information om kulturverksamheten och kulturtjänsterna i området och vi erbjuder försäljningstjänster i anknytning till scen-, ljud- och ljusteknik. Hos kulturtjänsterna får du information och hjälp av sakkunniga t.ex. när det gäller att ordna evenemang och söka understöd.

Vi upprätthåller byggnaderna Kasarmi 13 och Stalli på Kasernområdet, Kulturhuset Fanny samt Vasa stadshus.

 

 • Kulturen försiggår ofta som live, vid ett visst ögonblick och på en viss plats. Men kultur kan också upplevas och avnjutas på flera sätt även virtuellt i form av digital kultur.

 • Feasta-evenemangen är lediga och professionella uppträdanden och utbildningar som vi arrangerar speciellt för lokala band och artister, som ju är extra viktiga för oss.

 • Är du intresserad av att göra frivilligverksamhet med kultur? Vasa stad har inom kultursektorn många olika alternativ för frivilligverksamhet.

 • Behöver du hjälp med ärenden i anslutning till kultur – för att ordna kulturevenemang, söka understöd eller hyra en estrad? Ta kontakt med oss, vi hjälper!

 • Kultur är till för alla! Alla har rätt att gå på konsert, festival, museum och teater, också de som har det knapert. Lösningen är kortet Kaikukortti.

 • Kulturhuset Fanny är öppet men med begränsad användning till slutet ov oktober:
  - max 10 personer
  - vi hyr inte huset för fester
  - husets användare måste komma ihåg och följa allmänna säkerhetsanvisningar, avståndet och god hand- och hosthygien när han/hon ordnar ett evenemang.

 • I multikonstprojektet Virtaa! testades distansproduktion av interaktiva kulturtjänster som kunderna kan njuta av hemma hos sig. Det kan vara svårt för de äldre som bor kvar hemma att delta i kulturservicen utanför hemmet. Därmed gagnar servicen som ges i hemmet i synnerhet dem i hög grad. I projektet erbjöds även psykiska rehabiliteringspatienter kulturinnehåll.

 • Stadshuset togs ibruk år 1883. Idag hyrs huset ut för bl.a. fester. uppvisningar, möten och mässor till föreningar, organisationer och företag. För fester som ordnas av privatpersoner, t.ex. bröllop, hyrs stadshuset inte ut.

Ta kontakt

Adress

Sociala medier

🎭 Tervetuloa kolmannelle Pikku Aasin Kansainväliselle Nukketeatterifestivaalille 23.-25.10.2020! 👨‍👩‍👧‍👧👨‍👦👩‍👩‍👦 Pikku Aasi International Puppet Theatre Festival on koko perheen tapahtuma. Pikku Aasin Nukketeatteri haluaa tuoda Vaasaan raikkaita tuulia nukketeatterin saralta. 🧸🪡 Nukketeatterifestivaaleilla tullaan näkemään käsinukke- ja marionettiesityksiä, katuteatteria, luova työpaja ja tarinoita. Festivaaliesityksiä on kaiken kaikkiaan kuusi ja yksi workshop. Tule tekemään kierrätysmateriaalista oma nukkehahmosi. 💻 Nyt pääset osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti netticket.fi -sivujen kautta! Tarjolla on paljon esityksiä koko perheelle! -- 🎭 Välkommen till den tredje internationella Pikku Aasi dockteaterfestivalen 23.-25.10.2020! 👨‍👩‍👧‍👧👨‍👦👩‍👩‍👦 Pikku Aasi International Puppet Theatre Festival är ett evenemang för hela familjen. Dockteatern Lilla Åsnan vill bringa till Vasa friska vindar från världen av dockteatern. 🧸🪡 På dockteaterfestivalen kommer man att se föreställningar med handdockor och marionetter, gatuteater, en kreativ verkstad och sagor. Föreställningar på festivalen är sammanlagt sex stycken och en workshop. Kom och tillverka din egen dockfigur från återvinningsmaterial. 💻 Kom ihåg att du kan delta i evenemanget virtuellt via netticket.fi! Det finns många föreställningar för hela familjen! #pikkuaasinnukketeatteri #nukketeatteri #dockteater #vaasa #vasa
19.10.2020 - 09:11

vaasankulttuuripalvelut

Mitä ihmettä??? Seuraa uutisia, kohta tiedät 😉
21.09.2020 - 17:54

vaasankulttuuripalvelut

🧴Muista!🧴Kom ihåg! #taiteidenyövaasa #konstensnattvasa
30.07.2020 - 12:27

vaasankulttuuripalvelut