Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Artikelkategorier: Nyheter

Nytt grilltak vid Molnträsket klart att ta emot friluftsfolket

Publicerad: 11.9.2020

Uppdaterad: 2.10.2020

Brasplatsen Närvänmutka vid Molnträsket genomgick en total förändring under sommaren. Det nya grilltaket är nu klart för att ta emot friluftsfolket.

Under grilltaket, som är byggt av Vasa stads grönområdesenhet och Vaasan Latu, finns två grillar och många fler sittplatser än tidigare omkring dem vid utkanten av taket.

– Den nya grillplatsen har redan visat sig vara verkligt populär och i synnerhet barnfamiljerna har hittat bra till området. Vi hoppas att det nya grilltaket ska vara i flitig användning och tas omhand på ett bra sätt, säger Vasa stads grönområdeshortonom Leila Roininen.

Samtidigt fick även vindskyddet vid Stenträsket ett litet ansiktslyft när de gamla stolarna och bordet från Närvänmutka flyttades dit. Vaasan Latu och stadens grönområdesenhet är nöjda med det smidiga samarbetet, som kommer att fortsätta i fråga om Molnträsket även i framtiden.

– Under arbete är för närvarande ca tre kilometer långa Marranpolku, varav största delen är anlagd så att den kan användas i år. Under vintern kommer även en brasplats att anläggas vid rutten, säger Roininen glatt.

Grilltaket vid Närvänmutka får användas fritt men gruppreserveringar ska göras på förhand per e-post till pekkauusi@suomi24.fi eller per telefon 040 520 0788. Det är förbjudet att låta djur simma i Molnträsket.