Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Staden uppmuntrar invånarna i Vasa att samla kilometrar i riksomfattande tävling

Publicerad: 28.4.2023

Vasa stad uppmuntrar invånarna i Vasa att cykla och samtidigt delta i den riksomfattande tävlingen Kilometrikisa. Invånarna kan samla kilometrar endera i kommunserien eller genom att sätta ihop sitt eget lag. Deltagarna i tävlingen kan förutom att öka det egna välbefinnandet också vinna olika priser i utlottningar under tävlingens gång.

Staden uppmuntrar invånarna att delta i tävlingen med låg tröskel. Sommarens tävling inleds 1.5 och man kan samla kilometrar under tiden 1.5-30.9.2023.

-Kilometertävlingen erbjuder en utmärkt möjlighet att följa med antalet insamlade kilometrar och tävla mot arbetskamraterna i god anda, samtidigt som man ökar det egna välbefinnandet och till och med förlänger livslängden. Varje enskilt kompisgäng, arbetslag eller deltagare i kommunserien kan även uppmuntra andra att cykla, säger projektingenjör Samuli Huusko som är projektansvarig för gång och cykling.

Kilometrar kan samlas för sitt eget lag eller för den egna kommunen i den allmänna kommunserien.  Samtidigt kan deltagarna följa sina egna resultat. De anställda vid Vasa stad föregår som exempel och har redan grundat sitt eget lag i tävlingen som inleds i sommar.

-Kilometritävlingen är ett roligt sätt att ge ett nytt perspektiv på cykling till jobbet, då varje kilometer har betydelse. Lagkamraternas resultat och uppmuntran ökade också entusiasmen för cykling, gläds stadens marknadsföringsplanerare Heli Masa som själv har deltagit i tävlingen.

Kilometertävlingen sommaren 2023

Var: Var som helst – på arbetsvägen eller på fritiden

Varför delta: Cykling är en hållbar och njutningsfull motionsform. Du ökar ditt välmående och kan vinna pris!

När: 1.5-30.9.2023

Vad krävs: En cykel, en cykelhjälm och lämplig klädsel

Vad kostar det: Inget!

Registrera dig på adressen https://www.kilometrikisa.fi/ och sätt ihop ditt eget lag, delta i ett befintligt lag eller i den öppna kommunserien.