Förbigå menyn
Joni Mäki och konferencier Hippi Hovi

Artikelkategorier: Nyheter

Vasa stad belönade olympiamedaljören Joni Mäki med ett 10 000 euros stipendium

Publicerad: 10.4.2022

Vasa stad ordnar en fest i köpcentret Rewell söndagen 10.4 för olympiamedaljören i skidning Joni Mäki. Mäki belönades på tillställningen med ett 10 000 euros stipendium.

Vasabon Joni Mäki tog silver med Iivo Niskanen i parsprinten för herrar i OS i Peking i februari 2022. Vasa stad belönade Mäki på en tillställning för allmänheten som ordnades söndag 10.4.

– Fint att så många Vasabor har kommit för att fira ”Vasas egna” olympiamedaljör. Tillställningen var säkert oförglömlig även för Joni. På plats fanns för honom många bekanta ansikten längs livets gång, både från skoltiden och idrotten, säger Vasa stads bildningsdirektör Christina Knookala.

Motionsspåret i Skogsberget tillägnas Joni Mäki

På tillställningen avslöjades även att Skogsbergets motionsspår tillägnas Joni Mäki. Det officiella namnet är av säkerhetsskäl fortfarande Skogsbergets motionsspår, men längs spåret reser staden under våren en ny skylt, som uppmärksammar Mäkis framgångar under den internationella skidkarriären.

Skogsbergets spår är bekanta för Mäki både från skoltiden och från föreningens skidtävlingar.

– I Skogsberget skidade jag som ung i många Hippo-lopp, tävlingar mellan skolorna i Vasa och föreningstävlingar. I skidskolan lärde vi oss olika tekniker enligt spåret. Jag tycker att Skogsbergets motionsspår är varierande och bra för basträning för både juniorer och motionärer, säger Mäki.

Stadsstyrelsens ordförande Maria Tolppanen, Joni Mäki och stadsfullmäktiges ordförande Joakim Strand.