Förbigå menyn
Felicia Backström, Adeliina Hakala, Jemina Jylhä, Nea Kieslich, Fanni Koivusaari, Minea Mäkinen, Elli Niemi och Viivi Norback medaljörer i VM i cheerleading samt Jenniina Kuoppala medaljör i ungdomarnas VM i ishockey.

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Vasa stad gratulerar de idrottare som haft framgång år 2022

Publicerad: 8.3.2023

Uppdaterad: 28.3.2023

Vasa stad har premierat lokala idrottare som haft framgång på nationell och internationell nivå år 2022. De är totalt 224.

Se listan på alla idrottare som haft framgång år 2022 (pdf)

Med på listan finns de av idrottsföreningarna anmälda FM-, NM-, EM-, VM- och OS-medaljörerna inom juniorserier och allmänna serier och paraidrottare som kommer från Vasa eller representerar idrottsföreningar från Vasa.

Premieringstillställningen hölls i Vasa stadshus 7.3. Totalt premierades 224 idrottare. Idrottarna som haft framgång i internationella stortävlingar premierades även med stipendier.

– Igen finns det ett glädjande stort antal framgångsrika idrottare och vi är verkligt stolta över var och en av dem. Framgång på nationell och internationell nivå ger oss tro på att Vasa stads satsningar på goda idrottsförhållanden och på att understöda idrottsföreningarna långsiktigt ger resultat och lönar sig, säger bildningsdirektör Christina Knookala.