Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Vasa stadsorkester

Vasa stadsorkesters biljettförsäljning för höstsäsongen har börjat

Publicerad: 17.8.2021

Vasa stadsorkester har offentliggjort programmet för de två första månaderna under höstsäsongen. ”Längtan att få uppträda för publik har varit stark, det blir snart ett år sedan vi senast spelat för publik”, berättar Vasa stadsorkesters chefsdirigent Tomas Djupsjöbacka och intendent Mia Huhta. Därför gläds man i orkestern över att konserterna i början av september kan ordnas med publik.

Det försämrade coronavirusläget tvingar emellertid orkestern till ändringar för att konserthösten ska kunna inledas på ett tryggt sätt med tanke på coronaviruset. Åtminstone konserterna i september-oktober, som nu har offentliggjorts, kommer att ges i Trefaldighetskyrkan, utom en konsert som ges i kyrkan i Laihela. Utrymmet är större i dessa lokaler än i stadshusets festsal, där orkestern i allmänhet ger sina konserter.

Höstens program representerar både erfarenhet och kända gäster och unga begåvningar, som får stiga upp på estraden. På programmet står såväl vackra klassiker som ny musik, och nya arrangemang enkom för Vasa stadsorkesters sammansättning.

Biljettförsäljningen till konserterna har inletts! Mera information: vaasankaupunginorkesteri.fi