Förbigå menyn
Lapset leikkivät päiväkodin pihalla

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Västerängens daghem blir klart i januari, Esikko daghem får en tillbyggnad: nu kan man ansöka om platserna

Publicerad: 19.10.2022

Inom småbarnspedagogiken i Vasa öppnas två nya enheter i januari 2023. I Västerängens bostadsområde blir ett nytt tvåspråkigt daghem klart. Esikko daghem, som finns i Korsnäståget, får en tillbyggnad.

I Västerängenområdet, på adressen Lägereldsringen 2, färdigställs ett nytt tvåspråkigt servicesedeldaghem Knatteängen. Daghemmet inleder sin verksamhet 2.1.2023 och för verksamheten i det svarar Verkanappulat Oy. Vid daghemmet finns fem grupper för barn i åldern 0–5 år, tre finskspråkiga och två svenskspråkiga.

I området Gamla Vasa-Korsnäståget på adressen Kapellbacksvägen 6 färdigställs en tillbyggnad till daghemmet Esikko. De nya utrymmena tas i bruk 2.1.2023. I Esikko finns från början av år 2023 sex grupper för barn i åldern 0–5 år: fyra finskspråkiga och två svenskspråkiga.

Ansök om en förflyttning till Västerängens eller Esikko daghem senast 31.10

Familjerna kan ansöka om förflyttning för barnen till Västerängens eller Esikko daghem genom att fylla i en förflyttningsansökan på småbarnspedagogikens e-tjänst senast 31.10.2022.

Här hittar länken till småbarnspedagogikens elektroniska kommunikation.

  • Västerängens daghem: välj ”privat småbarnspedagogik” på startsidan och som typ av ansökan ”Byte av dagvårdsplats”.
  • Esikko daghem: välj ”Byte av dagvårdsplats” som typ av dagvård.

Mera information ger småbarnspedagogikens servicehandledning, tfn 06-325 2552 (må–fr kl. 9 –15), smabarnspedagogik.servicehandledning@vasa.fi

Ni kan även söka om förflyttning till andra småbarnspedagogikplatser, som finns t.ex. nära ert hem. Ett beslut skickas åt vårdnadshavarna i slutet av november, om barnet beviljas en ny småbarnspedagogikplats.