Förbigå menyn

Vi dyker in i kulturvårens stämningar!

Publicerad: 16.4.2024

Nytt år, nya kulturupplevelser! I Vasas vår ses bland annat ukrainsk kultur och dessutom firar Vasa körfestival i år 30-årsjubileum. Under våren utlovas program såväl för äldre som också för yngre vänner av kultur!

Kulturproducenterna Geir Byrkjeland och Ilkka Nyqvist från kultur- och bibliotekstjänsterna besökte studion som Ronja Juolas gäster och berättade vad allt som utlovas på kulturens område i vår. Diskussionen fokuserar på bland annat kulturens betydelse för människor samt på evenemangens mångsidighet.

– Kulturen är en förenande kraft, som sammanför människor. Runtom i världen dansar och sjunger man, konstaterar Nyqvist.

Vid evenemangen satsas det på olika målgrupper, eftersom det i vår bjuds på både festivalen Armas som riktar sig till seniorer och Feasta Band Maraton som riktar sig till en yngre generation.

– Gärna får också sådana delta i Feasta Band Maraton som inte har varit med tidigare. Kom modigt med oberoende av genre, sporrar Byrkjeland.

Hur anknyter Eurovisionen till avsnittet och vilka alla uppträder på Körfestivalen? Lyssna på avsnittet så får du reda på!