Förbigå menyn
Lapsi ja aikuinen päiväkodissa

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Yrkeskunniga personer inom småbarnspedagogiken erbjuds 63 jobb i Vasa

Publicerad: 24.2.2023

Lycka är att jobba med barn: i Vasa behöver vi fler entusiastiska, yrkeskunniga personer inom småbarnspedagogiken som är intresserade av att utveckla sitt arbete! I den rekryteringsomgång som inleds 24.2.2023 inom småbarnspedagogiken finns totalt 63 arbetsplatser att söka.

Jobb erbjuds för lärare och speciallärare, barnskötare, daghemsarbetare och assistenter inom småbarnspedagogiken. Både ordinarie och tidsbundna uppgifter kan sökas. Sök till oss via Kuntarekry!

I Vasa finns daghem, familjedagvård och verksamhet vid öppna daghem. Det finns sammanlagt 37 kommunala daghem. Hos oss finns finskspråkiga, svenskspråkiga och tvåspråkiga daghem. Personalen använder gruppens språk i sitt arbete.

Per grupp arbetar i regel två lärare inom småbarnspedagogiken och en barnskötare.

– De senaste åren har vi ökat resurserna i daghemmen till exempel genom att anställa fler ersättare. Vårt mål är att ha en engagerad personal som har entusiasm för sitt arbete och med glädje vill vidareutveckla det, beskriver direktören för småbarnspedagogik Hanna-Lena Holmström.

Energifostran från tidig ålder

Vasa är Nordens energihuvudstad vilket gör att energifostran även finns med inom småbarnspedagogiken.  Viktigt är också en mångsidig och trygg användning av informations- och kommunikationsteknik tillsammans med en vuxen.

– Personalens digitala kunskaper och utbildning utgör en stor del av småbarnspedagogiken. Vår personal stöds av en egen digitalpedagogisk utvecklare, som ger nya perspektiv av digitalt lärande på fältet, berättar Holmström.

Vasa är en internationell kuststad, där ett språkberikande program har tagits med i planen för småbarnpedagogiken. I daghemmen ordnas regelbundet och planerat verksamhet på något annat språk än gruppens verksamhetsspråk: vi ger barnen smakprov på olika språk genom t.ex. sånger, ramsor och sagor.

Vasa har som mål att vara världens lyckligaste stad med världens lyckligaste invånare. Kom med och fostra lyckliga barn!

Läs mera: