Information om coronaviruset

Information om coronaviruset

Förbigå menyn

Tamduva

Columba livia

Tamduva. Bild Aaro Toivio.

Allmänt. Tamduvan, eller stadsduvan, som alla känner till har spridit sig till alla jordens kontinenter tillsammans med människan. I Finland häckar arten i byar, tätorter och städer.

  • Längd 33-35 cm
  • Häckar oftast i eller på byggnader
  • Stannfågel
  • Äter säd, frön, ärter och brödsmulor

Livsmiljö. Tamduvan trivs i centrum av städer och tätorter samt på industri- och lagerområden och i parker.

Förekomst i Vasa. Förekomsten är störst i och i närheten av centrum. Under fältarbetet med Vasa fågelatlas noterades kringstrykande fåglar på många platser, men man kunde inte alltid bekräfta att arten häckade där.