Förbigå menyn

Världens lyckligaste stad-spelet

Artikelkategorier: Idrott och hälsa Utflykter och guidade rundturer

Hjälp Vasaborna att bli lyckliga genom att spela ett onlinespel och delta samtidigt i en utlottning!

I början av sommaren kan Vasaborna delta i utvecklingen av sitt eget och andras välmående genom att spela ett onlinespel om lycka och välmående. Spelskyltarna som är utspridda i staden uppmuntrar dig att delta för att hjälpa karaktärerna i spelet att bli lyckligare. Varje spelare kommer att belönas!

Spelarens uppgift är att göra Vasa till världens lyckligaste stad genom att hjälpa tio olyckliga människor. I spelet pratar du med olika karaktärer och hjälper dem med olika problem. Spelet kan spelas på finska, svenska eller engelska.

Spelet startas genom att skanna QR-koden på skyltar som finns runt om i staden eller direkt på www.vaasa.fi/hyvinvointipeli. Den tillgängliga versionen av spelet och var spelskyltarna finns kan hittas på www.vaasa.fi/hyvinvointipeli.

Alla som slutför spelet får antingen en biljett till simhallen eller fritt inträde till Vasa stads museer som belöning, efter eget val. Dessutom kommer 3 st presentkort till K-kedjan värda 200 euro att lottas ut bland alla deltagare.

Vi hoppas att spelet är en trevlig upplevelse för varje spelare och vi uppmuntrar till exempel familjer att träffa spelets karaktärer på promenader eller på väg till lekplatsen.

Spelet är en del av Vasa stads välfärdsplanearbete. I spelet svarar spelaren anonymt på frågor om sitt eget välmående. Invånarnas svar om sitt eget välmående behövs för att hjälpa till i arbetet med att reformera stadens välfärdsplan.