Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Läs vårens Invånartidning och KultTour!

Publicerad: 18.1.2023

Invånartidningen och kulturtidningen KultTour dimper ner i Vasabornas brevlåda i dag 18.1. Du kan också läsa tidningarna på nätet.

Hoppa i tävlingsbassängen med Invånartidningen.  Läs också om byggandet av skolor och daghem och om ett lyckligt arbetsliv. Vi berättar även om beredskap och energisparande.

Läs Invånartidningen på nätet.

I vårens KultTour-tidning kan du bland annat läsa om Vasa stadsteaters opera Österbottningar (Pohjalaisia), och i februari är det premiär för dramat Fredrika R. som analyserar Fredrika Runebergs liv. För att fira 80-årsjubileumsåret får vi på scenen även se pjäsen Sju hundbröder (Seitsemän koiraveljestä).

På Wasa Teater ges i vår föreställningen Patrik, Irene och pensionärsmakten, som är baserad på den populära österbottniska barnboksserien. Vi bekantar oss också med Thomas Enroth, som komponerar musik till en ny nordisk musikal med premiär i höst.

I tidningen kan du även läsa om Vasa stadsorkesters mångsidiga vårkonsertprogram, om Vasa körfestival som ordnas i maj och om museernas utställningar i vår. På utställningarna kan man se verk av lokala och regionala konstnärer, till exempel textilkonstnär Kaarina Heikinheimos utställning öppnas i Tikanojas konsthem i slutet av mars.

Läs KultTour på nätet.