Förbigå menyn

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Världens första bandmaraton i Vasa – anmäl er!

Publicerad: 16.3.2022

I Drama-salen på huvudbiblioteket i Vasa ordnas 27–28.5.2022 ett nytt musikevenemang, Feasta Band Maraton. Artister och band i Vasa kan anmäla sig senast 30.4.

Under bandmaraton spelar lokala band och artister nonstop på fredag 27.5  och på lördag 28.5 kl. 18–23 í Drama-salen på huvudbiblioteket i Vasa. Ett framträdande pågår i en halvtimme och efter det är det dags för följande band eller artist.

Evenemanget är öppet för allmänheten och är samtidigt en plats för nätverkande för band, ensembler och artister i Vasa. I huvudbibliotekets cafélokaler finns en pop up-bar Bad Bun under evenemanget.

–Där kan man lyssna på lokal musik och prata med andra artister. Vi hoppas att många olika musikstilar finns med på evenemanget, säger evenemangskoordinator Max Bäckman från Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster.

Uppträdande band och artister söks fram till 30.4.

Anmälningstiden pågår i mars och april till 30.4.2022 och anmälan ska skickas per e-post till max.backman@vasa.fi. Bifoga uppgifter om deltagarna och ett musiksmakprov.

–Vi har inga andra krav för deltagande än att artisterna kontaktar oss och skickar in ett musiksmakprov. Artisterna tas med i anmälningsordning, fortsätter Bäckman.

Evenemanget ordnas i samarbete med Vasas förening för ny kultur Volume och Ritz.

Feasta-evenemangen, som ordnas av kulturtjänster, är avslappnade och professionella spelningar och utbildningar för lokala band och artister.