Förbigå menyn
Kvarkens skärgård hör till UNESCOS världsarv.
Målning av ett sjöodjur.

Kvarkens Sjöodjur – ett rymningspel

Upplev världsarvet Kvarkens skärgård på ett nytt sätt och spela rymningsspelet på besökscentret Världsarvsporten i Replot!

Sjöodjur observerades för första gången i Kvarkens skärgård redan på 1800-talet. Nu verkar det ha kommit tillbaka till vårt steniga rike. Gå in i utställningen Weichsel och följ upp monstret!

Boka ditt spel i webbutiken, där du kan se kalendern för öppna datum och tider. Vänligen notera att under vintersäsongen finns färre speltider än under sommarsäsongen, då besökscentret är bemannat dagligen under hela sommaren. Det finns två spelpaket tillgängliga i nätbutiken, ett för vuxengrupper och ett för familjegrupper. Läs mer om prissättningen nedan.

Presenkort
Du kan också köpa ett presentkort till rymningspelet Kvarkens Sjöodjur från vår kundtjänst. Kontakta vår kundtjänst per telefon +358 50 3466 200 eller per e-post info@kvarken.fi.

Vem kan spela?
Vårt rymningsspel kan spelas av vuxna och barn från 7 år och uppåt. Barn i skolåldern rekommenderas att spela tillsammans med en vuxen. Utställningsrummet är tillgängligt, så spelet passar även för personer med nedsatt rörlighet med en assistent. Spelet kan spelas på svenska, finska eller engelska.

Speltid: 45 minuter
Antal spelare: 2-6 spelare

Prislista för vuxengrupper

  • 2 spelare = 30 € (15 € per spelare).
  • 3 spelare = 40 € (13,30 € per spelare)
  • 4 spelare = 50 € (12,50 € per spelare)
  • 5 spelare = 60 € (12 € per spelare)
  • 6 spelare = 70 € (11,60 € per spelare)
  • Boka ditt spel här.

Prislista för familjepaket

  • Familjepaket med 1–2 vuxna + 1–3 barn under 17 år = 35 €.
    Ytterligare barn = 5 € per barn under 17 år.
  • Boka ditt familjepaket här.

I priset ingår spelet samt rätten att se utställningen Weichsel efter spelet. Vid större grupper, t.ex. arbetsgrupper och skolgrupper, vänligen kontakta info@kvarken.fi.

Var spelas spelet?
Rymningspel spelas i besökscentret Världsdarvsporten vid Replotbron, i utställningsrummet Weichsel. Spelarna är inte inlåsta i utställningsrummet. Spelledaren kommer att vara närvarande i rummet under hela spelet.

Adress: Replotvägen 2, 65800 Replot
Telefon: +358 50 3466 200

Behöver jag tidigare erfarenhet eller speciella kunskaper?
En av spelarna bör ha en QR-kodläsare i sin smarttelefon. Spelledaren kommer att hjälpa till vid behov. Annars finns allt du behöver i utställningsrummet. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av rymningsspel.
Krävs styrka eller smidighet?
Nej, uppgifterna du ställs inför avklaras genom logiskt och kreativt tänkande samt samarbete.
Vad mer kan jag göra vid Världsarvsporten?
Om du blir hungrig kan du äta eller ta en kaffe på Restaurang Berny’s, som ligger i samma byggnad. Du hittar Berny’s webbplats här. Världsarvsporten har ett öppet galleri, Arte Mare, med växlande utställningar av lokala konstnärer. Du kan också ta en promenad på Finlands längsta bro för att beundra landskapet.
Rymningsspelet producerades inom ramen av Världsarvets i Kvarken rfs projekt Kreativa Kvarken, finansierat av undervisnings- och kulturministeriet, och i samarbete med Robot Workshop Finland och KvarkenEscape.