Tietoa koronaviruksesta

Tietoa koronaviruksesta

Ohita valikko

Artikkelin kategoriat: Uutiset

Puistojen kätköt -seikkailu kaupunkiympäristössä alkaa!

Viheralueyksikkö on kätkenyt Vaasan puistoihin 10 salaperäistä laatikkoa. Etsi laatikot karttavihjeiden avulla ja osallistu koko perheen Puistojen kätköt –seikkailuun.

Puistojen kätköjä on aikaa etsiä 16.6.–31.7. ajan. Arvomme kaikkien 10 kätköä löytäneiden kesken 100 euron lahjakortin Aava Kertun Kotitilalle.

Voit avata vihjekartan kännykkääsi ja osallistua haasteeseen osoitteessa: https://kartta.vaasa.fi/puistojenkatkot/ 

Puistojen kätköt -laatikot on sisustettu lasten saduista ja tv-ohjelmista tutuilla maisemilla. Kätköistä löytyy vinkkejä omiin pihapeleihin ja -leikkeihin.

Yhdessäoloa ja hyvinvointia lähiluonnosta

Puistojen kätköt on rakennettu viheralueyksikössä. Vaasan vankilan avovangit ovat tehneet laatikot vastaavan työnjohtajan Joni Paason ohjaamana. Karttasovelluksen on toteuttanut kaupungin Paikkatietopalvelut.

– Mikä voisikaan olla parempi tapa lähteä liikkeelle lähiympäristöön. Kätköjä etsiessä saa ulkoilua, viettää aikaa yhdessä ja tutustua Vaasan viheralueisiin innostavalla tavalla, viheraluehortonomi Leila Roininen innostaa.

Osallistujia kehotetaan ottamaan huomioon poikkeusolojen ohjeistukset.
– Pidetään turvaetäisyys, vältetään kätköjen koskemista sekä pestään kädet ulkoilun jälkeen, Roininen muistuttaa.

Perheohjaaja Terhi Silvendoin kertoo, että varhaisen tuen perhetyön yksikkö halusi ehdottomasti olla mukana seikkailun järjestämisessä. – Positiiviset kokemukset ovat tärkeitä näinä poikkeuksellisina aikoina. Tutkimusten mukaan luonnossa vietetty aika parantaa lasten ja perheiden hyvinvointia sekä vahvistaa perheiden yhtenäisyyttä, Silvendoin jatkaa.

Julkaistu: 16.06.2020