Förbigå menyn
Vadelmavenepakolainen (2013) | Vaasan kaupunginteatteri

Artikelkategorier: Arkiv Nyheter

Kulturtips för en exceptionell vardag

Publicerad: 30.3.2020

Uppdaterad: 4.5.2020

Vasas kulturaktörer erbjuder nya sätt att använda deras tjänster under denna exceptionella tid.

Vaasan kaupunginteatteri (Vasa stadsteater)

På Vaasan kaupunginteatteris repertoar under den exceptionella tiden står bl.a. Runoklubi, där skådespelare på video läser dikter som allmänheten har sänt in samt undervisningsvideor och gympa som leds av skådespelare.

Repertoaren för den här tiden hittar du på teaterns webbplats samt på kanalerna i de sociala medierna Facebook och Instagram stories.

Teaterns program kan man också höra i Radio Vaasa vardagar kl. 14.30. OBS! Programmet är på finska.

Vasa stads museer

Guider i Österbottens museum tog telefonen i handen och gick runt på museet. Godbitar ur samlingarna på museets Facebook: 
30.4 Kakaokoppen, 7.5 Porslinssamlingen, 14.5 Netsuke, 21.5 Rustningen, 28.5 Myntsamlingen, 31.5 Ådersnäpparen.

En konstutställning kan man bekanta sig med virtuellt vid Vasa stads museer. Kuntsis utställning By Nature finns på museets Facebooksida.

Fredag 3.4 kl. 11-17 kan man i direktsändning från Kuntsi följa då konstnär John Court gör en performans som anknyter till utställningen. Följ strömningen på Facebook.

Vasa stads museer hittar du också på Instagram @vaasankaupunginmuseot.

Bibliotekstjänster

I biblioteket finns det så det räcker av e-material att läsa, lyssna och se på. Bland utbudet i nätet finns ljudböcker och e-böcker, filmer och musik, också kvällssagor för barn.

För att kunna låna e-material behöver du ett bibliotekskort och en PIN-kod. Om du saknar bibliotekskort, gör biblioteket också tillfälliga kundkoder för undantagstiden. Blanketten kan fyllas i på adressen: https://kirjasto.vaasa.fi/ansokan-till-e-kund?

Digigårdskarlen hjälper med smarta apparater vardagar kl. 10-15. Du kan ringa 040 529 1325 eller skicka epost till jari.luopakka@vaasa.fi.

Regionförvaltningsverket har preciserat sina direktiv och i enlighet med dem delar vi inte längre ut avskrivna böcker. Tidigare har vi meddelat att man kan hämta avskrivna böcker vid huvudbiblioteket och Variska bibliotek under tiden 30.3-3.4.

Följ informationen på bibliotekets webbplats, i Facebook  eller Instagram @vaasankaupunginkirjasto.

Kulturtjänster

Kulturtjänsterna ordnar bl.a. virtuella konstkretsar vid servicehusen. För seniorer produceras konststunder i form av videor, som sänds till hemmen via bildtelefontjänsten Alvar.

Det utlovas också videor med anknytning till musik och naturfilmer, vilka förevisas på kultur- och bibliotekstjänsternas Youtube och Facebook (Vasa stads kulturtjänster).

 

En sammanställning av de digitala kulturtjänsterna hittar du på adressen: https://www.vaasa.fi/sv/se-och-upplev/kultur-i-vasa-och-vasaregionen/kulturtjanster/digitala-kulturtjanster/

 

Information om coronaviruset

Uppdaterad 1.4.2020