Förbigå menyn

Lekparkerna

Våra lekområden är alltid öppna för dem som vill leka och röra på sig!

Vasa stads lekområden erbjuder en trygg plats att fördriva tiden på och meningsfulla, mångsidiga saker att göra. Lekområdena är trivsamma mötes- och rekreationsplatser för alla åldrar. Staden uppmuntrar barn, unga, vuxna och seniorer att tillbringa tid tillsammans i en mångsidig lekmiljö. Det finns flera än 80 lekområden inom stadens område.

Kommuntekniks egendomsförvaltningenhetens grönbyggande planerar och bygger lekområden i enlighet med standarderna och de granskas och underhålls regelbundet. Skötselåtgärderna för lekparkerna har fastslagits på riksnivå.

Skötselklass A2

Undersidor

 • Aaltoparkens lekplats

  Sarjakatu 9, 65320 Vaasa

  Aaltoparkens lekplats är belägen i Melmo och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med sandlåda, lekstuga, gungor, rutschbana, fjädergunga, tornrutschbana och karusell. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Annala lekplats

  Franssinkuja, Lillkyro

  Annala lekplats är belägen i Merikart och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, fjädergunga, fjädergungbräde, sandlåda, bord, rutschbana, karusell, träskulpturer och en bro. Medhavd matsäck kan du äta på en fast bänk eller på en bord–bänkkombination. Vintertid kan du åka pulka i backen. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Arbetaregatans lekplats

  Työväenkatu 3, 65200 Vaasa

  lekplats

  Arbetaregatans lekplats är belägen i Brändö och den är alltid öppen för den som vill leka. Lekparken är utrustad med sandlåda, fjädergungor av olika slag, gungor, karuseller, lekbil och rutschbana. I parken finns också fasta bänkar och en bord–bänkkombination, vilket gör det trevligt att äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Björkparkens lekplats

  Koulukatu 45, 65100 Vaasa

  lekplats

  Björkparkens lekplats är belägen i centrum och den är alltid öppen för den som vill leka. Parken är utrustad med sandlåda, ett tåg att leka i, klätterställning, fjädergungor, karusell, fjäderbräde, klätternät, klätter-rutschbana, gungor och balansgång. I parken finns flera fasta bänkar, vilket gör det enkelt för dig att äta medhavd matsäck. Området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Björsbergets lekplats

  Vinssitie, 65410 Vaasa

  lekplats

  Björsbergets lekplats är belägen i Sundom och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, statyer, tak att leka under, fjädergunga, balansgång, karuseller, klättertorn, trampolin, sandlåda och träskulptur. I parken finns också fasta bänkar och en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Bofinkens lekplats

  Pitsikatu 7, 65230 Vaasa

  Lekplats

  Bofinkens lekplats är belägen i Dragnäsbäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, fjädergungbräde, rutschbana, fjädergungor och ett tak att leka under. I parken finns också fasta bänkar, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Borrarstigens – Lindarstigens aktivitetspark

  Niittaajanpolku 25, 65370 Vaasa

  lekplats

  Borrarstigens – Lindarstigens aktivitetspark är belägen i Korsnäståget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Parken är utrustad med sandlåda, lekbil, fjädergungor, gungor och flerfunktionsredskap. I parken finns flera fasta bänkar, vilket gör det enkelt att äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Brinkvägens lekplats

  Rinnetie 9, 65320 Vaasa

  Brinkvägens lekplats är belägen i Melmo och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, klätterställning, rutschbana och fjädergungor. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Böle lekplats

  Aarnivalkeankatu 31, 65610 Vaasa

  Lekplats

  Böle lekplats är belägen i Forskärr och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med konditionsredskap, karuseller, klätter-rutschbana, fjädergungor, klätternät, rutschbana, gungor och sandlåda. I parken finns också fasta bänkar och en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Djäknegrändens lekplats

  Teininkuja 18, 65320 Vaasa

  Djäknegrändens lekplats är belägen i Roparnäs och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, fjädergunga, klätter-rutschbana, karuseller, gungbräde, talrör, balansgång, bommar, klättervägg, flerfunktionsredskap och hängställning. I parken finns flera fasta bänkar, vilket gör det enkelt att äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Edvinstigens lekplats

  Lystitie 42, 65300 Vaasa

  Edvinsstigens park

  Edvinstigens lekplats är belägen i Bobäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med karuseller, fjädergungor, flerfunktionsredskap, gungor, klätternät, linbana, klättervägg, lekbil, sport-grupp och fotbollsmål. På fasta bänkar och bord–bänkkombinationer kan du äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Etelärinne lekplats

  Etelärinteentie 9, 66510 Vähäkyrö

  Etelärinne lekplats är belägen i Merikart och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, rutschbana, fjädergunga och sandlåda. I parken finns en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Fasanstigens lekplats

  Fasaaninpolku 10, 65370 Vaasa

  lekplats

  Fasanstigens lekplats är belägen i Korsnäståget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med konditionsredskap, rutschbana, fjädergungor, sandlåda och totempålar. I parken finns en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Formansgatans lekplats

  Ajurinkatu 3, 65100 Vaasa

  Lekplats

  Formansgatans lekplats är belägen i centrum och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med sandlåda, fjädergunga, klättertorn, spelvägg, grävmaskin, karusell och gungor av olika slag. I parken finns också en fast bänk och en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Lekplatsen är inhägnad. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Frihetsvägens lekplats

  Vapaudentie 21, 65200 Vaasa

  Leikkialue

  Frihetsvägens lekplats är belägen i Vikinga och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, flerfunktionsredskap, rutschbana, klätter-rutschbana, gungor, fjädergungor, karusell och klätterställning. I parken finns fasta bänkar där du kan vila dig och äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Gerbybergsvägens lekplats

  Gerbynmäentie, 65280 Vaasa

  lekplats

  Gerbybergsvägens lekplats är belägen i Gerby och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med en sandlåda, rävstaty, krokodilbänk, rutschbana, tåg att leka i, gungor, flerfunktionsredskap, fjädergungor, balansgång och ugglestaty. Medhavd matsäck kan du äta på de fasta bänkarna. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Gräftarevägens lekplats

  Kuokkamiehentie 23, 65300 Vaasa

  lekplats

  Gräftarevägens lekplats är belägen i Orrnäs och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, fjädergungor och klätter-rutschbanor. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Haapamäki lekplats

  Haapamäentie 46, 66440 Vähäkyrö

  Haapamäki lekplats är belägen i Tervajoki och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, sandlåda, fjädergunghäst och volleybollstolpar. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Hakalanmäki lekplats

  Malamontie 8, 66440 Vähäkyrö

  Hakalanmäki lekplats är belägen i Tervajoki och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med ett tåg att leka i, klätternät, rutschbana, sandlåda, gungor och bom. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Harvargatans lekplats

  Äestäjänkatu 10, 65370 Vaasa

  lekplats

  Harvargatans lekplats är belägen i Korsnäståget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med gungor, backrutschbana, fjädergungor, karusell och sandlåda. I parken finns en fast bänk, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Hyyriä lekplats

  Hyyriäntie 42, Vähäkyrö

  Hyyriä lekplats är belägen i Forskärr och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, klätterställning, tåg att leka i, rutschbana, sandlåda och fjädergunghäst. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Idrottsgatans lekplats

  Urheilukatu 13, 65230 Vaasa

  Lekplats

  Idrottsgatans lekplats är belägen i Vikinga och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med sandlåda, gungor, fjädergunga, klätter-rutschbana, tak att leka under och karusell. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Infjärdens lekplats

  Seimitie 4, 65230 Vaasa

  lekplats

  Infjärdens lekplats är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig, och platsen är utrustad med fjädergunga, lekbil, klätter-rutschbana, karusell, balansgång och gungor. I parken finns fasta bänkar, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Inkeriparkens lekplats

  Lastenkodinkatu 2, Vaasa

  lekplats

  Inkeriparkens lekplats är belägen i Sandviken och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med fjädergungor, rutschbana, klätter-rutschbana, karusell, tunnel, gungor och sandlåda. Parkområdet har skilts åt från gatan med ett staket och medhavd matsäck kan du äta vid en bord–bänkkombination. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Jaktstigens lekplats

  Eräpolku 1, 65370 Vaasa

  lekplats

  Jaktstigens lekplats är belägen i Korsnäståget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, flerfunktionsredskap, sandlåda, fjädergungbräde, fjädergunga och karusell. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kaistila lekplats

  Paavonkuja 3, Vähäkyrö

  Kaistila lekplats är belägen i Tervajoki och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, rutschbana, fjädermoped och sandlåda. Egen matsäck kan du äta på en bord–bänkkombination. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kaserntorgsparkens lekplats

  Läntinen Kasarmintori 7, 65100 Vaasa

  lekplats

  Kaserntorgsparkens lekplats är belägen i centrum och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med sandlåda, rutschbana, karusell, klätterställning, fjädergunga, gungdjur och gungor av olika slag. I parken med redskap finns fasta bänkar och området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kirstantie lekplats

  Vaarastontie 1, 66500 Vähäkyrö

  Kirstantie lekplats är belägen i Lillkyro och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, sandlåda, rutschbanor, fjädergungor och klätterställning. Egen matsäck kan du äta på en fast bänk eller på en bord–bänkkombination. Området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Klemetsögatans lekplats

  Klemetinkatu 31, 65100 Vaasa

  lekplats

  Klemetsögatans lekplats är belägen i Sandviken och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, fjädergungor, lekbil, karusell och klätterställning. I parken finns också en fast bänk och en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kolkki lekplats

  Mörskynkatu 10, 66510 Vähäkyrö

  Kolkki lekplats är belägen i Merikart och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, fjädergunga, gungbräde, lekcentraler, lekbil, sandlåda, bord, karusell, rutschbana, klätternät, lekstuga, fotbollsmål, balansgång och ett lusthus. Medhavd matsäck kan du äta på de fasta bänkarna. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kronomagasinsparkens lekplats

  Rantakatu 24, 65100 Vaasa

  Kronomagasinsparkens lekplats är belägen i centrum och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med karuseller, klätter-rutschbana, skepp, skeppsmast, gungor, fjädergungor, blomblad, basketbollsställning och sandlåda. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Krookintie lekplats

  Krookintie 16, 66510 Vähäkyrö

  Krookintie lekplats är belägen i Merikart och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, rutschbana, fjädergunga och sandlåda. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kråklunds lekplats

  Kotapakantie 8, 65380 Vaasa

  Kråklunds lekplats är belägen i Gamla Vasa och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med fjädergungor av olika slag, gungor, klätterställning, karuseller, sandlåda, lekbil och flerfunktionsredskap. I parken finns flera fasta bänkar och bord–bänkkombinationer, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kuopiogatans lekplats

  Kuopionkatu 4, 65350 Vaasa

  Lekplats

  Kuopiogatans lekplats är belägen i Sunnanvik och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, klätterställning och lekstuga. I parken finns också fasta bänkar, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kurikkagatans lekplats

  Kurikankatu 4a, 65350 Vaasa

  Lekplats

  Kurikkagatans lekplats är belägen i Sunnanvik och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, fjädergungor, rutschbana och karusell. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kyrovägens lekplats

  Kyröntie 26, 65320 Vaasa

  lekplats

  Kyrovägens lekplats är belägen i Roparnäs och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, karusell, fjädergungor och lekstuga. Området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Kyttlandsstigens lekplats

  Kytömaanpolku 4, 65280 Vaasa

  lekplats

  Kyttlandsstigens lekplats är belägen i Forskärr och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, klätter-rutschbana, fjädergunga, klätterställning, karusell, bom, tunnel, balansgång och sandlåda. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Köpings lekplats

  Klankintie 7, 66440 Vähäkyrö

  Köpings lekplats är belägen i Tervajoki och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, fjädergunga, karuseller, klätterställning, rutschbana, gungbräde, fotbollsmål, linbana, lekbilar, sandlåda, mjölkbrygga, grävmaskin och hängställning. Egen matsäck kan du äta på en fast bänk eller på en bord–bänkkombination. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lagmansgrändens lekplats

  Laamanninpuisto, Laamanninkuja, 65100 Vaasa

  Lekplats

  Lagmansgrändens lekplats är belägen i centrum och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med sandlåda, klätter-rutschbana, fjädergungor, tunnel och klätterställning. I parken finns en fast bänk där du kan vila dig och äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lekplatsen på Sunnanviks torg

  Harstadinkatu 4, 65350 Vaasa

  Lekplatsen på Sunnanviks torg är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med karusell, fjädergungor, gungor och sandlåda. I parken finns också fasta bänkar, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lekplatsen vid Gamla Vasa radhusområde

  Läntinen Pitkäkatu 208, 65380 Vaasa

  Lekplatsen vid Gamla Vasa radhusområde är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig, och området är utrustat med karuseller, fjädergungor, rutschbana, klätternät, gungor, sandlådor och bollvägg. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lillpigsgatans lekplats

  Pikkupiiankatu 2, 65370 Vaasa

  lekplats

  Lillpigsgatans lekplats är belägen i Korsnäståget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlådor, gungor, tornrutschbana, klätterställningar, rutschbana, fjädergungor, karusell, fjädergungbräde och räck. I parken finns fasta bänkar, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lions-parkens lekplats

  Katinkullankuja, 65300 Vaasa

  Leikkialue

  Lions-parkens lekplats är belägen i Skogsberget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med talrör, älgfjädergunga, klätter-rutschbana, karusell, gungor, balansgång, rutschbana och sandlåda. I parken finns en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lotsgatans lekplats

  Luotsikatu 11, 65200 Vaasa

  Leikkialue

  Lotsgatans lekplats är belägen i Brändö och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med sandlåda, karuseller, fjädergunga, skepp, rutschbana, tornrutschbana, gungor och spelarena. I parken finns fasta bänkar där du kan vila dig och äta medhavd matsäck. Området är inhägnat.Den här parken passar för alla åldrar.

 • Långkärrsvägens lekplats

  Pitkänevantie 5, 65280 Vaasa

  lekplats

  Långkärrsvägens lekplats är belägen i Gerby och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med karuseller, klätterställning, fjädergunga, gungor, balansgång och klätter-rutschbana. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Lärkgatans lekplats

  Panimontie 13, 65230 Vaasa

  lekplats

  Lärkgatans lekplats är belägen i Dragnäsbäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med karuseller, rutschbana, klättertorn, fjädergunga, sandlåda, gungor och fotbollsmål. Medhavd matsäck kan du äta på de fasta bänkarna. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Melmo lekplats

  Kaarnatie 42, 65380 Vaasa

  Melmo lekplats är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig, och området är utrustat med sandlåda, gungor, fjädergungor, rutschbana, karuseller och gungbräde. I parken finns också fasta bänkar och en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Mesgrändens lekplats

  Tiaisenkuja 3, 65230 Vaasa

  Lekplats

  Mesgrändens lekplats är belägen i Dragnäsbäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, karuseller, gungor av olika slag, spelvägg, klätterställning, lekstuga, fjädergungor, rutschbana. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Metvikens aktivitetspark 1 (Skeppsparken)

  Järvikatu 7, 65100 Vaasa

  Metvikens aktivitetspark 1 är belägen i Vöråstan och alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. I parken finns ett skepp, gungor, fjädergungor, konditionsredskap. karuseller, volleybollstolpar, spelarena, trampoliner, bord, fjädergunga, flerfunktionsredskap, sandlådor, linbana och musikinstrument. I parken finns många fasta bänkar, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Metvikens aktivitetspark 2

  Onkilahdenkatu 8, 65200 Vaasa

  Lekplats

  Metvikens aktivitetspark 2 är belägen i Brändö och alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med klätternät, gunga, fjädergunga, fjädergungbräde och balansgång. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Mussorvägens lekplats

  Mussorintie 9, 65320 Vaasa

  lekplats

  Mussorvägens lekplats är belägen i Roparnäs och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med sandlåda, gungor, klätterställningar, karusell, tunnel, fjädergungor och linbana. Medhavd matsäck kan du äta på de fasta bänkarna. Området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Myrvägens lekplats

  Muurahaistie 2, Vaasa

  Myrvägens lekplats är belägen i Storviken och den är alltid öppen för den som vill leka. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana och fjädergungor. Den här parken passar för barn i lek- och skolåldern.

 • Nabogatans lekplats

  Naapurinkatu 18, 65370 Vaasa

  lekplats

  Nabogatans lekplats är belägen i Korsnäståget och är alltid öppen för den som vill leka. Området är utrustat med sandlåda, gungor, klätter-rutschbana, klätterställning, spegelvägg och fjädergungor. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Norrbacksvägens lekplats

  Pohjoismäki 10, 65410 Vaasa

  Norrbacksvägens lekplats är belägen i Sundom och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, fjädergungor, lekstuga, karusell och klättervägg. I parken finns också en fast bänk, där du kan äta medhavd matsäck. Området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Nunnestigens lekplats

  Pappilankatu 33, 65380 Vaasa

  lekplats

  Nunnestigens lekplats är belägen i Gamla Vasa och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, klätter-rutschbana, gungor, klätterställning, fjädergungor, rutschbana och karusell. Egen matsäck kan du äta på en bord–bänkkombination. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Nykarlebygatans lekplats

  Uudenkaarlepyynkatu 3, 65350 Vaasa

  Lekplats

  Nykarlebygatans lekplats är belägen i Sunnanvik och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, fjädergungor och lekstuga. Medhavd matsäck kan du äta på de fasta bänkarna. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Odonvägens lekplats

  Juolukkatie 5, 65320 Vaasa

  leikkialue

  Odonvägens lekplats är belägen i Roparnäs och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor av olika slag, rutschbana, klätterställning, tak och fjädergunga. I parken finns en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Paukkulaparkens lekplats

  Paukkulantie 15, 65300 Vaasa

  lekplats

  Paukkulaparkens lekplats är belägen i Bobäck och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Parken är utrustad med klätternät, skepp för små barn, lekstuga, klätter/träningsställning, hängmatta och brygga. På fasta bänkar och en bord–bänkkombination kan du äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Poppelvägens gungpark

  Lehmustie 11, 65370 Vaasa

  Lekplats

  Poppelvägens gungpark är belägen i Korsnäståget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Parken är utrustad med flerfunktionsredskap, fjädergunga, lekstuga, sandlåda och gungor. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Ripgatans lekplats

  Riekonkatu 5, 65370 Vaasa

  lekplats

  Ripgatans lekplats är belägen i Korsnäståget och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, tunnel, fjädergungor, klättervägg, bommar, basketställning och flerfunktionsredskap. I parken finns utöver utrustningen en fast bänk där du behändigt kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Rondellvägens lekpark

  Ympyrätie 8, 65230 Vaasa

  Rondellvägens lekplats är belägen i Infjärden och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, tornlekplats, fjädergunga, helikopter, karuseller, musikinstrument och tak att leka under. I parken finns en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Rågmossvägens lekplats

  Ruisnevantie 7, 65280 Vaasa

  lekplats

  Rågmossvägens lekplats är belägen i Gerby och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, klätter-rutschbana, fjädergungor och ett tak att leka under. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Råskogsparkens lekplats

  Rajametsäntie 5, 65280 Vaasa

  Råskogsparkens lekplats är belägen i Västervik och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, klätter-rutschbana, klätterställning, fjädergunga, karusell, flerfunktionsredskap, lekbil och bom. I parken finns fasta bänkar och en bord–bänkkombination, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Sandö lekplats

  Sandö, Vasa

  Sandö

  Sandö lekplats finns i närheten av Sandö badstrand och är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig! Lekplatsen är utrustad med fjädergunga och flerfunktionsredskap med bland annat klättervägg, rutschbana och klätternät. I närheten av lekplatsen finns en korgbollsplan och gungor, t.ex. en babygunga. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Satoparkens lekplats ”Muminparken”

  Hietalahdenkatu 24, 65100 Vaasa

  lekplats

  Satoparkens lekplats är en Mumintemapark. Den är belägen i Sandviken och alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, rutschbanor av olika slag, karusell, fjädergungor, klättervägg, skepp, gungor, trampolin, lekcentral, lekstuga och en staty över hattifnattarna, I parken finns dessutom en pergola, trädgårdsgunga, fasta bänkar och bord–bänkkombinationer, där du kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Selkämäki lekplats

  Saininpolku 7, 66500 Vähäkyrö

  Selkämäki lekplats är belägen i Lillkyro och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med gungor, klätterställning, rutschbana, gungbräde, fjäderhäst, sandlåda och fjädergungor. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Setterbergsparkens lekplats

  Rantakatu 5, 65100 Vaasa

  Setterbergsparkens lekplats är också känd under namnet Barnparken. Den är belägen i centrum och alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, fjädergungor, konditionsredskap, karusell, gungor, lektåg, flerfunktionsredskap och klätternät. Utöver utrustningen finns i parken också fasta bänkar, och området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Smedjegatans lekplats

  Pajakatu 28, 65300 Vaasa

  Smedjegatans lekplats är belägen i Hemstrand och alltid öppen för den som vill leka. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, klätterställning, fjädergungor och klätter/träningsställning. I parken är det också trevligt att äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Stadshusets lekplats

  Senaatinkatu 3, 65100 Vaasa

  lekplats

  Stadshusets lekplats är belägen i centrum och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, klätternät, rutschbana, karusell, fjädergungor och en leksakslåda. På fasta bänkar och bord–bänkkombinationer kan du äta medhavd matsäck. Lekplatsen är inhägnad. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Stormfågelvägens lekplats

  Myrskylinnuntie 17, 65320 Vaasa

  lekplats

  Stormfågelvägens lekplats är belägen i Orrnäs och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, karusell, fjädergungor och tunnel. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Sundsgatans lekplats

  Salmikatu 23, 65200 Vaasa

  Lekplats

  Sundsgatans lekplats är belägen i Brändö och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, klätterställning, gungbom och fjädergungor. I parken finns flera fasta bänkar, vilket gör det enkelt att äta medhavd matsäck. Den här parken passar för barn i lek- och skolåldern.

 • Sädesärlegatans lekplats

  Västäräkinkatu 8, 65320 Vaasa

  lekplats

  Sädesärlegatans lekplats är belägen i Orrnäs och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, rutschbana, flerfunktionsredskap, lekbil, fjädergunga, karusell, klätter-rutschbana och lekcentral. I parken finns utöver utrustningen fasta bänkar och en bord–bänkkombinaion där du behändigt kan äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Talvikkistigens lekplats

  Länsimetsäntie 27, 65280 Vaasa

  lekplats

  Talvikkistigens lekplats är belägen i Gerby och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med klätter-rutschbana, fjädergungbräde, karusell, rutschbana, fjädergungor, gungor och sandlåda. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Tapoila lekplats

  Onninpolku 3, 66500 Vähäkyrö

  Tapoila lekplats är belägen i Lillkyro och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med gungor, rutschbana, fjädergunga och sandlåda. Egen matsäck kan du äta på en bord–bänkkombination. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Thölbergsgatans lekplats

  Thölberginkatu 22, 65380 Vaasa

  lekplats

  Thölbergsgatans lekplats är belägen i Gamla Vasa och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, gungor, fjädergunga, balansgång, flerfunktionsredskap, fjäderbil, karuseller, backrutschbanor och rutschbana. I parken finns fasta bänkar och en bord–bänkkombination, vilket gör det enkelt att äta medhavd matsäck. Området är inhägnat. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Tösgatans gungor

  Tyttösenkatu 14, 65370 Vaasa

  Lekplats

  Tösgatans gungor är belägna i Korsnäståget och är alltid i bruk. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Urmakaregatans lekplats

  Kellosepänkatu 21, 65100 Vaasa

  Lekplats

  Urmakaregatans lekplats är belägen i Sandviken och den är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Lekplatsen är utrustad med sandlåda, rutschbana, fjädergungor och gungor. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Vapenbrödrabyns lekplats

  Aapontie 24, 65300 Vaasa

  lekplats

  Vapenbrödrabyns lekplats är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig, och platsen är utrustad med sandlåda, gungor, klätter-rutschbana, karuseller, fjädergunga, rutschbana och bom. I parken finns fasta bänkar och bord–bänkkombinationer där du kan vila dig och äta din matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Villavägens lekplats

  Huvilatie 6, 65230 Vaasa

  Villavägens lekplats är belägen i Storviken och den är alltid öppen för den som vill leka. Området är utrustat med sandlåda, gungor, klätter-rutschbanor, fjädergungor och karusell. I parken finns utöver lekutrustningen också fasta bänkar och en bord–bänkkombination, vilket gör det trevligt att äta medhavd matsäck på området. Den här parken passar för alla åldrar.

 • Västerängens lekplats

  Nuotiopiiri 66, 65300 Vaasa

  Västerängens lekplats är alltid öppen för den som vill leka och röra på sig. Området är utrustat med spelvägg, skepp, klätterställning, fjädergungor, balansgång, tak att leka under, tunnel, karuseller, gungor, sandlåda och en pingvinstaty. På fasta bänkar och en bord–bänkkombination kan du äta medhavd matsäck. Den här parken passar för alla åldrar.

Ta kontakt

Begäran om underhåll och reparationer må–fre kl. 8–16