Förbigå menyn

Stadssemester med kompisgänget

Om den egna hårdskivan behöver återställas, samla ihop ett gäng kompisar och inta nattlivet i Österbotten. Då du på en och samma resa kombinerar Finlands färja, restauranger och fest långt in på småtimmarna kan du vara säker på att det är skönt att återvända till vardagen.

Nästa anhalt  – Finland!

En kryssning där såväl resan som destinationen imponerar. Under den fyra timmar långa resan med Wasalines M/S Aurora Botnia hinner du njuta av de vackra vyerna i Kvarken, shopping och god mat. Framme får du bekanta dig med en ny stad och dess puls.

Bekanta dig med Wasalines tidtabeller och boka kryssning. 

Tillräckligt stor (och lagom liten) för shopping

För shopping är Vasa lagom stor. Tillräckligt  stor för att erbjuda såväl specialbutiker, lopptorg, butikskedjor som köpcenter. Och lagom liten så att det dynamiska centrumområdet kan erövras till fots. Stadens idylliska kaféer och drygt hundra restauranger garanterar att shoppingturens pauser skämmer bort alla sinnen.

Shopping och loppisfynd

Köpcentret Rewell alldeles vid salutorget i Vasa förenar vänner av såväl mode som mat och dryck. När shoppingkoman infinner sig är det dags att sätta sig ner och njuta av Rewells rikliga restaurangutbud. Under våren ordnas på söndagar eventet Rewell goes 2nd hand, där du kan passa på att göra unika fynd. 

Rewell | Övretorget, Vasa | Avstånd från torget 10 m | Mer om affärerna och utbudet 

Bio eller musik? Välj båda!

Konserter, bio, teater och stand up – allt detta kan du uppleva på mångsidiga Ritz. I den nostalgiska 1950-tals biografen visas såväl nya kvalitetsfilmer som äldre klassiker. Om du vill njut av live musik eller andra evenemang så är det bara att ta en titt i Ritz evenemangskalender.

Ritz | Kyrkoesplanaden 22 A, Vasa | Avstånd från torget 350 m | Bekanta dig med utbudet och köp biljetter 

Mat – en väsentlig del av en lyckad kväll

Det är ibland bra för partyfolket att stanna upp och fylla på energilagret för att orka hela natten lång. Utbudet av bra restauranger i centrum är som tur stort och det finns med säkerhet något för varje smak. Alltså inte risk  att kvällen skall ta slut i förtid på grund av kurrande magen.

Ta en titt på Vasas breda restaurangutbud  

En kväll för vinnarskallar

En spelkväll med vännerna? Ja tack! Denna stämningsfulla biljardsal erbjuder utmärkta bord för en match pool-biljard eller snooker. Man kan också dyka in i brädspelens värld eller utmana varandra med ett set darts – naturligtvis med en kall dryck inom räckhåll.

The Club BilliardFredsgatan 22, 2 vån., Vasa | Avstånd från torget 300 m | Evenemang och öppettider  

I Bryggerirestaurangen Bock´s inleds den perfekta kvällen

Mikrobryggeriet och gastropubben Bock´s härliga centraleuropeiska stämning är passande för  

  1. Att svänga in på ett glas, som en del av  restaurangrundan, eller
  2. Att spendera en hel dag  enligt konceptet: möte + mat + dryck + bastubad = ops, är klockan såhär mycket redan?

Bock´s Corner Brewery | Gerbyvägen 16, Vasa | Avstånd från torget 2,7 km 

Dagen fortsätter in på småtimmarna

Dags att dra på sig festblåsan och slå klackarna i taket! Utbudet för nattliv i Vasa är stort: tar ni sikte på stadens mest omtyckta nattklubb där många har hittat sitt livs kärlek eller lockar en pubrunda. Vilket ni än väljer så bjuds ni på språkbad av representanter från stadens internationella studerande- och energikluster.

Kolla in hela utbudet av nattliv. 

Bo i centrala Vasa

När du vill njuta av stadens puls långt in på kvällen eller varför inte hela natten är det bäst att välja ett hotell i centrum. Och när du inte längre orkar partaja är det skönt att krypa ner mellan hotellets sköna lakan.

Tips på intressanta tjänster och erbjudanden.

Plåtbrödet HILDA

Niska - Hovrättsesplanaden 13, Vasa

Hilda - Vår egen tomatsås, ost från Ålandsmejeriet, getost, ugnsbakad rödbeta, rödlök, honung och rucola.

Boka plats på Kyrös destilleritur

Kyrö Visitor Center - Oltermannintie 6, Storkyro

Kom med på ett rågfyllt äventyr i Storkyro och ta reda på att hur sagan om Kyrö började. Efter turen kan du delta i vår guidade tasting med de bästa smakerna och berättelserna.

Ett läckert meny erbjudande!

Stefan's Steak House - Handelsesplanaden 15, Vasa

Vi erbjuder en 3-rätters meny för 50€/person. Boka bord i förväg och utnyttja erbjudandet! Kolla tilläggsinformation på vår hemsida. Välkommen!

Läs även