Förbigå menyn

Hundvänliga restauranger

Kan man verkligen gå ut och äta på restaurang med sin hund? Sanningen är att man absolut kan det, så länge restaurangen tillåter det och din hund är tränad nog för att hålla sig lugn inne i lokalen. Tänk på att  respektera personal och andra kunder genom att placera dig så i restaurangen att hunden inte i misstag överraskar andra. Kolla med restaurangen vad som gäller, om det t.ex. finns begränsningar för under vilka tider hunden kan komma med och var man kan sitta.

Restauranger, där du kan ta med dig hunden in i restaurangen och på terrassen

 • AVENY Café Vasa

  Hovrättsesplanaden 13, Vaasa

  AVENY Café Vasa, gågatans soliga café.

  När du tar steget in från vår uteservering, möts du av caféets unika miljö och stämning. Vårt stora utbud söta och salta bakverk är vår egen tillverkning, med stort fokus på glutenfritt, keto och veganskt. Vi har även A-rättigheter. Välkommen!

  0505506814

  cafe@aveny.fi

  https://www.aveny.fi

  Facebook

 • Bacchus & Svenska klubben

  Rantakatu 4, Vaasa

  Restaurant Bacchus är en stämningsfull, intim och mysig restaurang i källarmiljö. Vi serverar á la Carte rätter med nordiska influenser och goda drycker från hela världen. Bacchus är det perfekta stället att njuta av mat och dryck i en lugn miljö.

  Lunch serveras måndag till fredag i Svenska Klubben. På lunchen serveras ett rikligt salladsbord som tillreds varje morgon av nejdens färska råvaror. Varje dag på lunchen har vi utöver det fräscha salladsbordet fyra stycken varmrätter serverade. En varm och härlig soppa och oftast kött eller fisk samt vegetariskt alternativ. Till lunchen på Svenska Klubben är det även tillåtet att ta med sig sin fyrfota vän.

  +358 10 470 6200

  info@bacchus.fi

  http://www.bacchus.fi

  Facebook

 • Bock's Corner Brewery

  Gerbyvägen 18, Vasa

  We are small independent brewery situated in the heart of a once booming brewing district. After nearly thirty years of silence, we brewed the first batch in February 2015 in a refurbished ice cellar that has now become our home. Our beers are produced in small quantities and we personally check that every batch is up to the high standard we have set for ourselves- only the best is good enough! We have also opened Bock’s pub in connection to the brewery where people are welcome to socialize and enjoy a tasty meal while watching the brewmaster at work. Remember to also say hi to our animals outside!

  +358 46 923 6175

  http://www.bockscornerbrewery.com

  Facebook

 • Cafe & Restaurant Salteriet

  Björkövägen 1011, Korsholm

  Ät, drick och njut av lokal mat i Finlands enda, unika världsarvsområde.
  I mysiga Café Salteriet kan man beställa mat av lokala råvaror eller njuta av kaffe och hemlagade bakverk. På terrassen smakar det med förfriskningar och det är härligt att beundra det unika landskapet i världsarvsområdet. Och solnedgången när kvällen går över till natt – det måste man bara uppleva själv.

   

  +358 45 148 6677

  salteriet.info@gmail.com

  http://salteriet.fi/sv/salteriet/

 • CafeSolo Vaasa

  Rautatieasema, Asemakatu 1, Vaasa

  Vasas bästa kaffe från Porin Paahtimo.

  +358 6 312 1200

  vaasa@cafesolo.fi

  https://cafesolo.fi/cafesolo-vaasa

  Facebook

 • Espresso House - Espen

  Hovrättsesplanaden 16, Vaasa

  Kaffe är roten till allt gott, tänker vi. Det är här allt börjar. Sen kommer det något gott vid sidan om (t.ex. en nybakad kanelbulle!), såklart bakat i vårt eget bageri och serverat av en av våra härliga och passionerade Baristor. Ja, det är så det är hemma hos oss. Välkommen!

  +358 20 730 1234

  https://fi.espressohouse.com/

  Facebook

 • Faros

  Kalaranta, 65100 Vaasa

  Vid Vasas vackraste utsiktsplats intill kajen vid Fiskstranden hittar du oss. Faros är ett gammalt fyrskepp som kom till Vasa 1989 och har sedan dess fungerat som restaurangbåt. Sommaren 2018 expanderade Faros och FYR öppnades. Fyr är vår andra matsal, med plats för upptill 70 personer, och ligger i anslutning till terrassen. FYR har fönster från golv till tak och en sann panoramavy mot havet. Du sitter inne men det känns som ute. Vasas soligaste terrass finns på Faros. Med underbar panoramavy får du uppleva sommaren när den är som bäst. Vi har plats för ca 300 personer. Här kan du njuta av både mat och dryck.

  +358 45 151 3007

  info@faros.fi

  http://www.faros.fi

  Facebook

 • Kyrö Distillery Home - besökscenter och restaurang

  Oltermannintie 6, Isokyrö

  Kyrö Distillery - Kyrön matkailun edistämiskeskus

  Kom och besök Kyrö Destillery, beläget i en gammal mejeribyggnad i Storkyro. Boka en plats på rundvandring och tasting eller kom in och njut av en cocktail.

  Rundvandring – kom med på en tur i våra utrymmen och hör vår intressanta historia (turer på finska och engelska)
  Tasting – provsmaka fyra olika rågprodukter och hör historierna bakom produktutvecklingen.
  Kyrös Kök – Söker du upplevelser? Vi erbjuder lokala smaker och historier.

  Under sommar månaderna ordnas det rundvandringar i distilleriet varje vecka, kolla företagets hemsida för tider och datum.

  Du kan även göra ett virtuellt besök.

  visit@kyrodistillery.com

  https://visit.kyrodistillery.com/

  Facebook

 • Martin Ravintola

  Hovrättsesplanaden 20, Vasa

  Liten stämningsfull restaurang i mellaneuropeisk stil som ligger i Vasas centrum. Vi erbjuder en smaklig lunch om vardagarna och A’la Carte -portioner kvällstid.

  +358 6 312 0043

  http://www.martinbaari.fi/

  Facebook

 • Niska Vasa

  Hovrättsesplanaden 13, Vasa

  Niska är den kända åländska kocken Michael Björklunds eget restaurangkoncept. Menyn ­består av plåtbröd ”åländsk pizza” och sallader som alla är gjorda i äkta skärgådsstil.

  Vår plåtbröd tillverkas av högklassiga råvaror. Vi kokar bl.a. vår egen tomatsås och toppar plåtbröden med långlagrad ost från ÅCA.

  040 017 4146

  vasa@niska.ax

  https://niska.ax/niska-vasa/

  Facebook

 • Office Bar & Restaurant

  Rådhusgatan 15, Vasa

  Office bar & restaurant, Vaasa

  OFFICE erbjuder högklassiga och stiliga utrymmen för trevlig samvaro.
  Vi har ett stort urval av öl, cider m.m. och på vår meny hittar du flera läckra alternativ.
  OFFICE är det självklara valet då vi pratar om match, pre-match eller eftersnack!

  + 358 50 056 0559

  http://www.officebar.fi/

  Facebook

 • Pharmacy House Cafe & Bakery

  Hovioikeudenpuistikko 9, Vaasa

  Gott kaffe, värmande soppor, underbara bakverk, härliga bröd, hälsosamma snacks, mysigt te, bubbliga viner och tjusig utsikt. Allt detta plus glada leenden hittar du hos Pharmacy House.

  Pharmacy House Café & Bakery föddes ur drömmen om ett café med egen tillverkning av produkter. Dröm och lokal möttes och nu finns vi en anrik byggnad som fungerat som apotek sedan 1940-talet. Det lyfter vi gärna fram genom gamla apoteksdetaljer blandat med en mera modern inredning apoteksdetaljer.

  Vi älskar vårt färska bröd och våra gudomliga bakverk, men vi har även en passion för vin. Välkommen in på afterwork med vin och tapas på fredagar!

   

   

  +358 44 237 4660

  cafe@pharmacyhousecafe.fi

  https://www.pharmacyhousecafe.fi/

  Facebook

 • Sweet Vaasa

  Hovrättsesplanaden 11, Vasa

  Sweet Vaasa

  Sweet Vasa är ett café och ett litet bageri, cafeet har 40 sittplatser.

  Sweet Vaasas bakverk och kakor producerar vi själva i vårt bageri. Produkterna innehåller inte tillsats- eller stabiliseringsämnen. Bageriet är specialiserat på olika slag av bakade delikatesser, så som kakor, pajer, kex, bakelser och muffins.

  Vardagar serverar vi även varm lunch eller lunchsallader, som görs på plats. Vi gör även produkter på beställning.

  +358 50 348 9979

  info@sweetvaasa.fi

  http://www.sweetvaasa.fi/

  Facebook

Restauranger, där du kan ta med dig hunden endast på terrassen

 • Cornelia

  Vasavägen 10, Närpes

  Cornelia

  Välkommen till Cornelias livsstilsbutik och café i genuin miljö i Närpes, Sydösterbotten.

  Butiken och Caféet  finns i ett gult trähus från 1800-talet. Huset är omgivet av en vacker trädgård och diverse gamla gårdsbyggnader, såsom ladugård, härbre, ria, smedja och en lillstuga som bl a inrymmer ett privat museum. Muséet  är öppet sommartid.

  I caféet hittar du hembakade godsaker. Det finns alltid laktosfria och glutenfria produkter hos oss och vi gör även olika glutenfria söta och salta bakverk på beställning. Utvalda lördagar ordnar vi Afternoon tea. Sommartid kan du avsmaka Cornelias goda hantverksglass. Vi använder närproducerade råvaror i så stor utsträckning som möjligt.

  +358 45 855 5433

  info@cornelia.fi

  http://www.cornelia.fi

  Facebook

 • Espresso House - Espen

  Hovrättsesplanaden 16, Vaasa

  Kaffe är roten till allt gott, tänker vi. Det är här allt börjar. Sen kommer det något gott vid sidan om (t.ex. en nybakad kanelbulle!), såklart bakat i vårt eget bageri och serverat av en av våra härliga och passionerade Baristor. Ja, det är så det är hemma hos oss. Välkommen!

  +358 20 730 1234

  https://fi.espressohouse.com/

  Facebook

 • Fiskdisken

  Fiskstranden, Vasa

  Fiskdisken är fisk- och delibutiken som skapar en helhetsupplevelse av hög kvalitet. En saluhallskänsla i miniatyr där du alltid kan få tips på recept för de råvaror du köper. Du besöker Fiskdisken då du vill tillreda dina middagar själv, ta dig en fisksmörgås som enkelt mellanmål, eller vill köpa färdigt tillredda matportioner som underlättar din vardag antingen till lunch eller middag.

  Vid lunchtid serveras bl.a. alltid dagens soppa och dagens sallad. Avnjut på plats med härlig havsutsikt eller ta med och låt väl smaka på något fint ställe utomhus vid Fiskstranden, på en brygga eller i parken.

  Din fyrbenta vän är också välkommen med på terrassen.

  +358 50 409 8150

  info@fiskdisken.fi

  https://fiskdisken.fi/

  Facebook

 • Restaurang Loftet

  Rådhusgatan 28, Vasa

  Tillsammans med oss kan du sjunka in i en känsla av gången tid

  Vi serverar utsökt mat med spännande smakkombinationer i en historisk miljö. Här kan du njuta av lunch, en kopp kaffe – eller varför inte smaka på vår egen glass? Från vår lunchmeny kan du välja mellan dagens lunch, veckans vege eller veckans fisk. Vi använder enbart inhemskt kött.

  Sedan några år tillbaka är det vi, Kenny Sundqvist och Suvi Mäntylä, som driver Restaurang Loftet. För oss är det viktigt att förvalta de anrika traditioner som finns i huset och samtidigt föra in nytänk och nya upplevelser för både gamla och nya matgäster. På sommaren kan du avnjuta lunchen ute på vår mysiga innergård. Vi önskar dig varmt välkommen till oss på Rådhusgatan 28.

  +358 50 428 0616

  ravintola@loftet.fi

  https://www.loftet.fi/restaurang-loftet

  Facebook

 • Strampen

  Strandgatan 6, Vasa

  Restaurang Strampen ligger i natursköna Inre hamnen i Vasa och är en av Finlands äldsta paviljong med sina 150 år på nacken. Restaurangen rymmer cirka 220 personer och sommartid har vi även tillgång till 400 kundplatser på terrassen. Vi har öppet från mitten på april fram till jul, vi serverar både lunch och à la carte och i december dukar vi upp julbord. Vi arrangerar även större privata tillställningar, företagsfester och bröllop.

  +358 41 451 4512

  https://www.strampen.com

  Facebook

 • Urban Pasta

  Hovioikeudenpuistikko 11, Vaasa

  Vi på Urban Pasta tycker det är viktigt att servera bade smakrik och hemlagat mat. Varje dag gör vi vår Pasta från grunden, där vi strävar efter att använda endast lokala råvaror. Vi serverar Pasta bade till lunch och middag.

  Viva la Pasta!

  +358 50 322 9933

  info@urbanpasta.fi

  http://urbanpasta.fi

  Facebook

 • Bergö Café & Hantverk

  Bredhällsvägen 77, Malax

  I Bergös äldsta hus, en gammal bondstuga byggd 1763, finns Bergö Café & Hantverk.

  Bergö Cafe & Hantverk erbjuder delikata bakverk och mathantverk, hemgjord glass samt olika evenemang för både bybor, sommargäster och turister .

  Carola West som driver caféet äger även företaget Skärgårdsdelikatess. Hennes populära havtornsgelé blev startskottet, och sedan dess har sortimentet utökats med många andra produkter. Fortfarande är just havtorn i fokus, och speciellt glöggen kryddad med saffran har blivit omtyckt. https://www.facebook.com/Skärgårdsdelikatess-962180483887906/

   

  +358 50 363 8073

  skargardsdelikatess@gmail.com

  Facebook

Är hundar/sällskapsdjur välkomna på din restaurang? Meddela oss (visit.vaasa@visitvaasa.fi) så sätter vi med ditt företag på listan.

Du kanske också är intresserad av