Förbigå menyn
Nainen metsässä

För den aktiva resenären

Här har vi samlat favoritbesöksmål och aktiviter samt även några nya bekantskaper som lämpar sig för resenärer i alla åldrar. Är du sugen på en dag fylld med häftiga aktiviteter eller vill du bara ta det lugnt?

De som söker fartfyllda aktiviteter kanske plötsligt befinner sig uppe i en tall ombord på en bastuflotte eller inne i ett låst rum. Hitta ditt äventyr på www.vasa.fi/aventyr

Aktiviteter för den äventyrslystna

I Zip Adventure Park kan du förutom att klättra bland trädtopparna, hoppa Bungee trampolin eller tävla mot dina vänner i olika gruppaktiviteter, t.ex. Soccer miniGolf  är en nyhet som passar de flesta. Utmana dig själv och låt vajern föra dig mot nya utmaningar i den roliga äventyrsparken!

Zip Adventure Park | Uddnäsvägen 15, Vasa | Avstånd till centrum 1,8 km| Kolla priser och öppettider

Alla drömmer vi om tropisk värme en regnig höstdag

I Nöjesbadet Tropiclandia intill Hotel Scandic Waskia njuter besökarna av tropisk värme året om och vattnet är alltid över + 30 ⁰C. Här trivs familjens små vattenodjur utmärkt och basturna, de mjuka vågorna och avkopplande bubbelpolerna gör att även de vuxna trivs. Poolbaren erbjuder uppfriskande drycker och smakliga måltider så ni behöver inte lämna värmen ens för att äta! 

Kylpylä Tropiclandia

Tropiclandia | Sommarstigen 1, Vasa | Avstånd till centrum 1,7 km | Kolla öppettider och prislista

Det värdefulla naturarvet erbjuder utflyktslust och fantastiska vyer

Världsarvet Kvarkens skärgård är den bästa platsen i världen för att uppleva landhöjningen efter den senaste istiden. Hösten i skärgården är vacker – upplev den genom ett besök i utsiktstornet Saltkaret eller vandra i terrängen runt Fort Sommarö, längs Västerö vandringsled i Maxmo eller längs någon av de många andra naturstigarna i skärgården. Eller upplev världsarvet på ett nytt sätt och spela rymningsspelet Kvarkens sjöodjur på besökscentret Världsarvsporten vid Replotbron!

Ett besök till Kvarkens pärla Bergö är en upplevelse året om. Även om det tar endast 10 minuter med färja från fastlandet till Bergö, är stämningen nästan som från en annan värld. 

En person tittar på moränlandskapet från utsiktstornet Saltkaret i Svedjehamn.

Replotbron & Världsarvsporten | Replotvägen 2, Korsholm | Avstånd från Vasa centrum 17 km | Lyssna till historier från Kvarkens skärgård!

Kryssa över Kvarken

Wennikryssning, karaoke kryssning, danskryssning…
Wasaline erbjuder alltid attraktiva och mycket förmånliga kryssningar över Kvarken. Variationen är stor och våra erbjudanden inkluderar såväl övernattning iland som rena kryssningar med båtresa tur och retur över vackra Kvarken.

Läs mer och boka! | Wasalines terminaler

Ett destilleribesök fyllt av smaker och historia

Smaka på malt och förundras över destilleriets verksamhet vid Kyrö Distillerys besökscenter. Kyrö Distillery Company är ett destilleri som fått flera internationella utmärkelser och som har sin produktion i en gammal mejeribyggnad i Storkyro. I köket produceras smakliga portioner med närmat och unika cocktails. Ordna ditt möte, temadag eller fest här och det blir garanterat en unik upplevelse.

Kyrö besökscenter | Oltermannintie 6, Isokyrö | Avstånd från Vasa centrum 44 km | Läs mer om ställets historia och boka din upplevelse

En landskapsresa till Ähtäri (Etseri)

Fastän det finns massor att se och uppleva i staden får man inte glömma allt kul regionen har att erbjuda. I Ähtäri finns att göra för flera dagar: padel, bowling, fatbikes eller golf samt som ett avslut på dagen chill i badet eller kanske pröva på torv massage. De som är sugna på konst hittar ett brett urval av konst och museer i centrum av staden. Djurparkens kronjuveler är naturligtvis kändispandorna Lumi och Pyry.

Ähtäri Zoo | Karhunkierros 150, Ähtäri | Avstånd från Vasa 164 km  | Bekanta dig med de olika alternativen och boka behändigt på adressen: www.visitahtari.fi

Tågtidtabeller Vasa-Ähtäri hittar du här.

Hela familjen helt ute – friluftsmål för hela familjen

När vädret är vackert lönar det sig att njuta till fullo av Vasaregionens mångsidiga natur och friluftsmöjligheter.

Vandra i istidens spår

Naturstigar vid havet, spångar i naturskyddsområdet eller en konststig i stadsmiljö? Välj din rutt bland de många alternativen av vandringsleder, hela listan hittar du här: vasa.fi/naturstigar

Parkerna är alltid öppna

Lekar, konst, historia, blomsterprakt och husdjur – i regionens mångsidiga parker finns mycket att uppleva. En lista över parkerna hittar du här.

Mångsidiga möjligheter till utomhusidrott

I Vasa finns mångsidiga möjligheter till utomhusidrott: idrottsplaner, närmotionsplatser, badstränder, motionsspår. Läs mer om platserna här. 

Sköna dynor för de rödkindade

Som avslutning på dagens äventyr kryper rödkindade hjältar ner i en skön hotellsäng eller kanske ni föredrar någon av regionens stugor eller lägenheter.

Fler boendealternativ hittar du på adressen: vasa.fi/bo

Fler semestertips

Du kanske också är intresserad av

Läs våra berättelser från Vasaregionen