Förbigå menyn

Information om coronaviruset

Unescos världsarv

Med Wasaline över Kvarken varje dag

Två länder, två städer och mellan dem Kvarkens vackra skärgård – varje dag reser hundratals passagerare med Wasaline mellan Umeå och Vasa. Då man kombinerar de bästa bitarna

av den finsk och den svensk kulturen och lägger till en internationell twist uppstår en unik atmosfär. Tack vare ett mångsidigt restaurang -och programutbud har Wasalines fartyg, blivit en populär samlingsplats för såväl den lokala befolkningen som för turisterna. Den trevliga stämningen lockar människor att återkomma gång på gång.

Maten som serveras i restaurangerna ombord har en fast förankring i det lokala. Wasaline värderar hög kvalitet, därför väljer köksmästarna ut välsmakande kvalitetsråvaror från lokala producenter på båda sidor om Kvarken. För många är förrätten med fiskdelikatesserna resans höjdpunkt, medan andra föredrar det läckra dessertbordet. Den fina utsikten över Kvarkens skärgård gör varje restaurangbesök till en unik upplevelse.

Till båtresan hör naturligtvis ett besök i butiken ombord där du lätt fyndar fina souvenirer. Till sortimentet hör förutom dofter, godis och kosmetik även viner och andra intressanta produkter. Många av kosmetik– och doftprodukterna i butiken kan fyndas till ett förmånligare pris än i land. I programutbudet syns influenser från båda sidorna av kvarken.

För barnen är båtresan i sig själv redan en upplevelse. Sommartid ordnas program för barnen under varje resa och maskoten Wenni roar de minsta passagerarna. Räkna idylliska fyröar från fartygets panoramafönster i baren eller i kaféet och vinka åt förbipasserande båtar från soldäck – och plötsligt känns den drygt fyra timmar långa resan alldeles för kort.

Checklista för båtresan

  • Spana efter havsörnar genom fönstret

  • Krama maskoten Wenni

  • Smaka på närmat från Kvarken-området

  • Be bartendern om de bästa drinktipsen

  • Ta reda på vilket djur Wenni är

 

Publicerad 14.2.2020

Wasaline

Läs mer och boka din resa på adressen
www.wasaline.com

E-post: info@wasaline.com

Finland +358 20 771 6810
Sverige +46 90 185 200

Wasaline

Upplev Vasaregionen på ditt eget sätt

hotellipaketit vaasan kaupunginteatteri

Kort väg hem vid läggdags

Övernatta i Vasaregionen

Ät, drick och njut!

Smaka på Vasaregionen
Sugar - Piukat paikat | Vaasan kaupunginteatteri

Säg det på kulturspråk

Kultur i Vasaregionen

Berättelser från Vasaregionen