Förbigå menyn

Med Wasaline över Kvarken varje dag

Två länder, två städer och mellan dem Kvarkens vackra skärgård – Mellan Umeå och Vasa reser varje dag hundratals passagerare.

Wasalines Aurora Botnia är det första specialtillverkade fartyget för rutten Vasa – Umeå. Hon är utrustad med den senaste tillgängliga miljötekniken som finns tillgänglig på marknaden, hon går på el och förnybara bränslen. Inredningen i de publika utrymmena och hytterna är baserade på återvunna material. Exempelvis är bordsskivor och diskar tillverkade av returplast, mattorna i hytterna till stor del tillverkade av fibrer från gamla fisknät.

Då man kombinerar de bästa bitarna av den finska och den svenska kulturen och lägger till en internationell twist uppstår en unik atmosfär. Tack vare ett mångsidigt restaurang -och programutbud har fartyget, blivit en populär samlingsplats för såväl den lokala befolkningen som för turisterna. Den trevliga stämningen lockar människor att återkomma gång på gång.

Maten som serveras i restaurangerna ombord har en fast förankring i det lokala. Wasaline värderar hög kvalitet, därför väljer köksmästarna ut välsmakande kvalitetsråvaror från lokala producenter på båda sidor om Kvarken. För många är förrätten med fiskdelikatesserna resans höjdpunkt, medan andra föredrar det läckra dessertbordet. Den fina utsikten över Kvarkens skärgård gör varje restaurangbesök till en unik upplevelse. Vi tillhandahåller även specialkost. Fråga personalen, de hjälper gärna till. Det skall vara gött-götti-göttgött ombord!

Till båtresan hör naturligtvis ett besök i butiken ombord där du lätt fyndar fina souvenirer. Till sortimentet hör förutom dofter, godis och kosmetik även viner och andra intressanta produkter. Många av kosmetik– och doftprodukterna i butiken kan fyndas till ett förmånligare pris än i land. I programutbudet syns influenser från båda sidorna av kvarken.

För barnen är båtresan i sig själv redan en upplevelse. Sommartid ordnas program för barnen under varje resa. Räkna idylliska fyrer från fartygets panoramafönster i baren eller i kaféet, lek i vårt moderna lekrum med spännande spel och leksaker och vinka åt förbipasserande båtar från soldäck – och plötsligt känns den dryga tre timmar långa resan alldeles för kort.

Checklista för båtresan

  • Spana efter havsörnar genom fönstret

  • Krama maskoten Wenni

  • Smaka på närmat från Kvarken-området

  • Be bartendern om de bästa drinktipsen

  • Ta reda på vilket djur Wenni är

 

Publicerad 14.2.2020, uppdaterad 3.9.2021

Wasaline

Läs mer och boka din resa på adressen
www.wasaline.com

E-post: info@wasaline.com

Finland +358 20 771 6810
Sverige +46 90 185 200

Wasaline

Upplev Vasaregionen på ditt eget sätt

hotellipaketit vaasan kaupunginteatteri

Kort väg hem vid läggdags

Övernatta i Vasaregionen

Ät, drick och njut!

Smaka på Vasaregionen
Sugar - Piukat paikat | Vaasan kaupunginteatteri

Säg det på kulturspråk

Kultur i Vasaregionen

Berättelser från Vasaregionen