Du är här

  • Vasa Arbis
  • Vasa Arbis
  • Vasa Arbis
  • Vasa Arbis
  • Vasa Arbis

Upplev Vasa

Arbis

 

Välkommen till Vasa Arbis!

 

 

Vasa Arbis är Finlands äldsta svenskspråkiga arbetarinstitut. Vid Vasa Arbis finns kurser för alla och envar. Vi erbjuder b.la. kurser i språk, hantverk, matlagning, välbefinnande, musik och data.

Vasa Arbis lyder under lagen om fritt bildningsarbete (632/1998), och målet för undervisningen inom det fria bildningsarbetet är att främja individers mångsidiga utveckling, välmående och välfärd och att främja demokrati, pluralism, hållbar utveckling, kulturell mångfald och internationalism. Tillsammans med Vaasa Opisto upprätthåller Vasa Arbis också TaiKon som ordnar grundläggande konstundervisning för barn och ungdomar. Vasa Arbis verkar för demokrati, jämlikhet, tolerans och hållbar utveckling. Vår syn på inlärning är att alla, oberoende av bakgrund, har potential till inlärning och utveckling. Välkommen till Arbis!

Är du intresserad av att hålla en kurs eller föreläsning på Vasa Arbis?
Gå in på Lärarbanken och registrera dig

 

Aktuellt

 

Andas in, Andas ut

Tisdagen 24.4 kl.18, Skafferiet@Ritz, Kyrkoesplanaden 22. 10 €

En föreläsning om mindfulness i vardagen. Österbottningen Joakim Haldin är TV-producent och har de senaste tjugo åren filmat i närmare sextio länder och bott i åtta. Hans intresse för de stora livsfrågorna har samtidigt fört honom på en utmanande inre resa. Regelbunden meditation och möten med människor från olika kulturer med olika religioner, har resulterat i en esoterisk bokserie som heter ”I Merapis skugga”. Böckerna riktar sig till alla som vill hitta större lycka i vardagen. Andas ut, andas in är en audio-visuell föreläsning som tar oss på en inspirerande resa jorden runt. En stund tillsammans som hjälper oss att bryta gamla tanke- och beteendemönster och se på livet ur ett nytt perspektiv. Föreläsningen presenterar metoder för att hitta sin egen potential i stunden. En föreläsning om att förverkliga drömmar – välja frihet och kärlek. En kväll då vi fångar stunden.

 

Uthyrning av utrymmen

Vasa Arbis utrymmen kan hyras för b.la. kurser och föreläsningar, seminarier och möten eller fester och evenemang.

 


 

Arbis på YouTube, Facebook och Instagram

youtube_logo_20133.png
fb_insta.jpg

Gilla vår sida på Facebook och få information om aktualiteter och intressanta evenemang. Vi finns också på YouTube och Instagram under användarnamnet vasaarbis .

 

Nyhetsbrev

Önskar du få e-post om vad som är aktuellt på Arbis? Vi sänder ut ett e-nyhetsbrev med information om nya kurser och aktuella föreläsningar 4-5 ggr/termin. Klicka här om du vill prenumera på Vasa Arbis nyhetsbrev och ta del av det senaste nytt från Arbis!

Nyhetsbrev, april 2018

Nyhetsbrev, mars 2018
Nyhetsbrev, februari 2018
Nyhetsbrev, januari 2018

 

Här kan du läsa nyhetsbrev som vi skickat ut tidigare:

Nyhetsbrev, december 2017
Nyhetsbrev, november 2017
Nyhetsbrev, oktober 2017
Nyhetsbrev, september 2017
Nyhetsbrev, augusti 2017

 

Hitta till Arbis

Vi finns på Kyrkoesplanaden 15. Antalet parkeringsplatser på gården är begränsade. Kvällstid rekommenderas parkeringsplatser på Kyrkoesplanaden eller innergården vid före detta PF/flicklycéet.

arbiskarta.jpg

 

 

Aktuellt

Vasa Arbis (Vasa arbetarinstitut) upprätthålls av Vasa stad och underlyder lagen om fritt bildningsarbete.