Förbigå menyn

Säg det på kulturspråk

Vasaregionens teaterutbud är mångsidigare än någonsin. Vasa stadsteater bjuder som vanligt på klassiker, musikaler och barnteater. Wasa Teater har nyss återinvigts efter en omfattande renovering och är nu stiligare. Och nu behöver inte språket längre avgöra valet av pjäs – många föreställningar visas med både svensk och finsk textning.

Program på engelska erbjuder bland annat kulturhuset Ritz och regionens övriga scenkonstnärer. I evenemangskalendern hittar du aktuell information om repertoar och sommarteater.

Lokala historier

Kuntsi

Centrumkvarteren i Vasa andas fin arkitekturhistoria och de vackra kulturobjekten är fyllda av spännande historier. Upplev staden till fots i de olika tidsepokernas fotspår eller bekanta dig med forna kulturinfluerares världar. Du kan välja mellan guidade rundturer eller vandringar på egen hand.

Checklista för kulturupplevelser

Kort väg hem vid läggdags

Hotel Astor Vaasan keskustassa

Hotellen i centrum ligger på gångavstånd från museerna, teatrarna, galleriorna och det övriga kulturutbudet. Du kan njuta av sena kvällsföreställningar då den goda nattsömnen finns alldeles bakom hörnet. Det finns logi för alla smaker och i alla prisklasser.


Hotell i Vasa

 

Publicerad 14.2.2020

Berättelser från Vasaregionen