Förbigå menyn

Kaptenen kopplar av på fritiden

Tim Sparv är kapten för Finlands herrlandslag i fotboll, ”Huuhkajat” (berguvarna), och kommer från Oravais nära Vasa. Huuhkajat nådde en historisk framgång när de för första gången kvalificerade sig till EM i fotboll sommaren 2020.

Tim tror på den goda lagandan både på spelplanen och utanför. Juniorfotboll och att stöda motion för barn ligger honom speciellt varmt om hjärtat. Till Vasaregionen har han redan donerat två konstgräsplaner, som får användas fritt av invånarna.

”I Vasa är det nära till all service och jag tar mig med båt till stugan på en knapp halvtimme.”

Det bästa med Vasa

Vasa skärgård

”Jag har en sommarstuga på Granskär och där kopplar jag alltid av bäst. Tyvärr har jag på sistone inte hunnit vara där så mycket som jag önskat. Det lönar sig att besöka Vasa skärgård!”


Världsarvsskärgården

Nattliv

”Ibland hinner jag koppla av med vänner och restaurangutbudet i Vasa ger fina möjligheter till det. Speciellt på Office Sports Bar har jag tillbringat många roliga kvällar tillsammans med likasinnade människor. Stämningen är fantastisk, eftersom det är svårt att överträffa kombinationen av idrott, flumsnack och havtornsshot.”


Hålligång natten lång

Vinterbad

“På Sandö har vinterbadsällskapet Vasa pingvinerna rf en bastu och en brygga som passar för vinterbad. Vinterbad, en miljö som är som gjord för det och massor av olika människor som tillbringar tid tillsammans – alldeles fantastiskt!”


Vaasan pingviinit ry – Vinterbad i Vasa

Publicerad 14.2.2020

 

Sommarsemester 2021 i Vasaregionen

Havsnära Vasa och dess lyckliga invånare gör din vistelse oförglömlig. Regionen som omger staden erbjuder aktiviteter för dig och din familj eller dina vänner, oberoende om du vill ut i skogen, till havet eller sommarstadens lugna gator.

Berättelser från Vasaregionen